Economic

Ministrul Daea face promovare inedită porcului de Bazna

Ziarul de Vrancea
10 sep 2017 180 vizualizări

Oficialul a fost surprins în timp ce mănânca jambon din portbagajul unei mașini, lăudând "savoarea și gustul" cărnii de porc din rasa Bazna

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, laudă "savoarea și gustul cărnii" de porc din rasa Bazna și postează pe Facebook o înregistrare video în care mănâncă jambon de porc de Bazna chiar din portbagajul unei mașini. Duminică, ministrul Daea, aflat în județul Alba, la crescători de porci din rasa Bazna, a postat pe Facebook o înregistrare video în care mănâncă jambon de porc de Bazna din portbagajul unei mașini. Femeia care îi dă ministrului jambon, dar și pâine și slănină aflate în portbagajul unei mașini îi povestește despre calitățile acestor produse. "Spaniolii vând cu până la 3.000 de euro un astfel de jambon, iar noi nici măcar nu promovăm această rasă. De ce ei pot și noi nu putem? De ce, specificul nostru național unde e?", spune femeia, care îi dă ministrului și slănină. "Și slănina e ca untura, se unge pe pâine". Ministrul Petre Daea este în vizită în județul Alba și a mers la o fermă din comuna Bucerdea Grânoasă unde sunt crescuți porci din rasa Bazna, dar și oi și păsări. "Nicolae Cleja, tatăl medicului veterinar Ioan Cleja din Bucerdea Grânoasă (jud. Alba), la 82 de ani, crește porci din rasa Bazna în semilibertate, cu gard electric alimentat de la un panou fotovoltaic. Dar și oi sau păsări pentru ouă. Pentru ca aceste animale să aibă bucate sănătoase (așa cum spun ardelenii la cereale), gospodarul cultivă 17 hectare de teren agricol, aflat într-o zonă colinară, cu păioase, porumb și floarea-soarelui. Culturi frumoase care promit roade îndestulătoare. Toate fertilizate cu gunoi de grajd. În asemenea condiții de trai, practic animale crescute în libertatea câmpului, normal că este foarte bună și prolificitatea lor. Iar savoarea și gustul cărnii obținute astfel sunt deosebite!", mai spune ministrul Petre Daea, care postează și mai multe fotografii.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.