Economic

Hidroelectrica va fi listată la bursă, cel mai probabil, în 2018

Ziarul de Vrancea
23 oct 2017 731 vizualizări

Toți banii din această listare rămân în companie

Hidroelectrica va fi listată la bursă, probabil, anul viitor, în acest moment proiectul de listare fiind în dezbatere publică, a declarat, luni, ministrul Energiei, Toma Petcu, în cadrul unei conferințe pe tema marilor investiții din România. "Cred că este o reușită a Ministerului Energiei și a Guvernului României readucerea în discuție a listării la bursă a Hidroelectrica. Este un semnal pentru investitori și pentru piața de capital din România că Guvernul este orientat spre transparență și spre performanță în relația cu companiile de stat", a afirmat Petcu. Deocamdată, proiectul pentru listarea la bursă a Hidroelectrica este în dezbatere publică, a amintit el. "Astfel că vom vorbi despre listarea propriu-zisă probabil în 2018", potrivit lui Petcu. Ministrul a arătat că investițiile în cadrul companiei continuă. "De exemplu, din estimările companiei, până la sfârșitul acestui an va fi scos la licitație contractul pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru, o investiție de circa 80 de milioane de euro", a mai spus Petcu. La finele lunii septembrie, ministrul preciza că statul intenționează să listeze la bursă 10% din Hidroelectrica, față de 15%, cum prevedea planul inițial din 2014. "Am modificat procentul de la 15% la 10%, dăm o hotărâre de Guvern în acest sens. Suntem într-un ritm mai accelerat. Ne interesează această listare din două perspective. În primul rând, se pune pe piață această companie pentru a avea foarte clar indicii, nu doar bursieri, dar și ceilalți indici, în permanență să vedem cum evoluează compania din punct de vedere financiar și pe piață", a explicat Petcu. În al doilea rând, a adăugat ministrul, toți banii din această listare rămân în companie. "Ne dorim ca suma obținută, din estimările noastre este destul de substanțială, să fie folosită pentru dezvoltarea companiei. Această companie a fost restructurată (...) printr-o, să spunem, o renunțare a unor investiții în zona de mentenanță, modernizare, retehnologizare. Acești trei parametri sunt foarte importanți pentru că, la ora actuală, Hidroelectrica are o capacitate totală de producție de 6.400 de MW și, în realitate, nu poate să producă mai mult de 3.000 — 3.500. Înseamnă că restul de capacitate nefolosită trebuie retehnologizată, modernizată și ea să înceapă să devină, să producă și să aducă un plus de valoare companiei. Este primul nostru obiectiv", a declarat ministrul Energiei.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.