Economic

Fondul Proprietatea estimează un profit de 200 milioane lei în 2017

Ziarul de Vrancea
16 feb 2018 723 vizualizări

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din țară, estimează pentru anul trecut un profit de 200 milioane lei și arată că se află într-o situație stabilă din punct de vedere financiar.

Declarațiile vin după ce miercuri Fondul Proprietatea, acționar minoritar al CEO, s-a arătat îngrijorat de situația în care se află Complexului Energetic Oltenia, despre care Greg Konieczny, manager al FP, spune că este la un pas de faliment. ”Având în vedere declarațiile Fondului Proprietatea făcute în spațiul public, prin care își exprimă îngrijorarea față de situația în care se află Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din țară, respectiv că ‘s-ar afla la un pas de faliment’, considerăm că astfel de mesaje aduc prejudicii grave societății”, arată un comunicat publicat pe site-ul producătorului de energie. CE Oltenia, o companie cu o cifră de afaceri de 2,9 miliarde lei, se află, în acest moment, într-o situație stabilă din punct de vedere financiar, solvabilitatea și lichiditatea situându-se în limite normale, spun oficialii companiei. ”La această dată, societatea nu înregistrează datorii restante față de bugetul consolidat al statului și a achitat toate obligațiile financiare către furnizori și instituțiile bancare, conform prevederilor contractuale și estimează un profit pentru anul 2017 de circa 200 milioane lei și, pentru ianuarie 2018, de circa 44 milioane lei, având contracte de vânzare a energiei electrice încheiate inclusiv pentru anul 2019”, se precizează în comunicat. Reprezentanții societății afirmă că, în urma prezentării către instituțiile bancare a activității companiei, Complexul Energetic Oltenia a trecut din categoria de performanță financiară D în categoria de performanță financiară A. ”CE Oltenia asigură partenerii comerciali și financiari că declarațiile Fondului Proprietatea mai sus menționate nu corespund realității, considerându-le nefirești, în condițiile în care sunt făcute de un actionar al Complexului Energetic Oltenia”, subliniază oficialii companiei. FP a prezentat miercuri un raport, iar potrivit evaluărilor independente ale deținerilor nelistate la data de 29 decembrie 2017, CE Oltenia era evaluată la 32 milioane lei, de la zero lei în 2016. ”Dintre toate companiile la care suntem acționari, suntem foarte îngrijorați de situația de la Complexul Energetic Oltenia. Am văzut că prețurile mari din energie de anul trecut au ajutat, însă sunt la limita dintre a supraviețui sau nu ca și companie”, a declarat miercuri Greg Konieczny, manager al Fondului Proprietatea. În 2016, compania a avut pierderi de 139,8 milioane lei. Ultimul an când a realizat profit a fost 2013, când societatea a raportat un rezultat net de 4,59 milioane lei.  Complexul Energetic Oltenia a realizat anul trecut o producție de 15 TWh energie electrică, însemnând în medie 24% din producția totală de energie a României. Față de anul anterior, producția de energie a companiei a crescut cu peste 11%. În anul 2016, CE Oltenia a realizat o producție de energie electrică de 13,5 TWh.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.