Economic

Femeile aplică la vârste mai înaintate decât bărbații pentru posturile de conducere

Ziarul de Vrancea
6 mar 2018 795 vizualizări

Din cele aproape 7,3 milioane de posturi de conducere din Uniunea Europeană, doar 35% sunt ocupate de femei

Femeile ezită să își asume posturi de conducere și aplică pentru aceste poziții la vârste mai înaintate, deși se prezintă la interviu cu CV-ul mult mai bine organizat și completat și îndeplinesc cerințele postului într-o măsură mai mare decât bărbații, potrivit unui studiu publicat miercuri de compania de recrutare Adecco, care estimează că piața de recrutare va crește cu 25 - 30% în 2018. În general, femeile aplică la vârste de peste 40 de ani pentru un post de management, iar raportul față de bărbați este 1 la 3 sau 2 la 3 în favoarea bărbaților, potrivit studiului. Compania a precizat că din analiză au fost excluse domeniile preponderent ”feminine” precum HR sau Comunicare și cele majoritar ”masculine” - industrial. ”Este interesant că femeile studiază mai mult – au într-o măsură mai mare o diplomă de master obținută după absolvirea facultății - și se înscriu mai repede la un MBA decât bărbații, însă ajung mai târziu să candideze și să preia o funcție de conducere în cadrul companiei. În condițiile în care piața muncii devine tot mai competitivă, firmele care vor ști să ofere condiții de dezvoltare femeilor vor avea de câștigat pe termen lung”, a afirmat consultantul senior din cadrul Adecco, Elena Popa. Popa mai spune că femeile sunt tot mai atente la oportunitățile profesionale oferite de angajator, iar ocazia de a urca pe o poziție de conducere este una dintre ele. Cererea de candidați este în creștere, iar mulți angajatori au devenit mai flexibili și conștienți de faptul că este necesar să depună eforturi suplimentare pentru a păstra cei mai importanți candidați, potrivit specialistului. Potrivit Eurostat, din cele aproape 7,3 milioane de posturi de conducere din Uniunea Europeană (UE), doar 35% sunt ocupate de femei, iar diferența de salariu pentru același post se ridică, la nivel european la 23%. România stă mai bine decât media europeană, cu 40% femei care ocupă posturi de conducere și cu o diferență dintre salarii de 5%. Specialiștii Adecco apreciază, pe baza tendințelor din 2017 și a semnalelor din piață din acest an, că 2018 va fi cel mai spectaculos an în industria de recrutare din ultimii 10, dar extrem de dificil pentru angajatori. ”Astfel, specialiștii Adecco estimează că piața de recrutare va crește cu 25 - 30% în 2018 datorită investițiilor anunțate de către companiile străine care acum intră pe piața din Romania, dar și pentru că angajatorii existenți sunt în curs de extindere. Cele mai fierbinți domnii sunt IT-ul și serviciile de suport, urmate de posturile în domeniul financiar – contabil, HR și limbi străine”, se arată în comunicat.

Suntem pe locul 9 în clasamentul antreprenoriatului feminin

România se află pe locul 9 în clasamentul țărilor cu cel mai ridicat procent al afacerilor deținute de femei, potrivit studiului Mastercard Index of Women Entrepreneurs 2018, care analizează progresul și realizările antreprenorilor de sex feminin din 57 de țări. „România înregistrează scoruri mai bune decât în 2017, un trend ce sperăm că va continua și în anii următori, astfel încât femeile antreprenor și cele de afaceri din țara noastră să reușească să își realizeze pe deplin potențialul, să își atingă obiectivele și, în cele din urmă, să accelereze creșterea incluziunii. Lansarea Mastercard Index of Women Entrepreneurs în preajma Zilei Internaționale a Femeii reprezintă un apel al Mastercard la nivel global de a pune capăt discriminărilor de gen față de antreprenoriatul feminin din întreaga lume”, a declarat Diana Tănase, marketing manager, Mastercard România. Rezultatele studiului arată că, din totalul afacerilor din România, 28,9% sunt deținute de femei. România a înregistrat o creștere față de anul trecut, când se afla pe locul 13, cu 27,5% din numărul total de afaceri deținute de femei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.