Economic

Dragnea îI aruncă lui Sevil Shhaideh au os zemos plin de carne

Ziarul de Vrancea
27 oct 2017 934 vizualizări

Fostul vicepremier a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, a anunțat vineri numirea fostului vicepremier Sevil Shhaideh ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al companiei, precum și ca membru al Comitetului de Audit și membru al Comitetului Prezidențial și de Nominalizare ale OMV Petrom, ca urmare a renunțării lui Mihai Busuioc la mandat. ”Sevil Shhaideh a fost numită membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, membru al Comitetului de Audit și membru al Comitetului Prezidențial și de Nominalizare ale OMV Petrom, începând cu data aprobării numirii sale de către Consiliul de Supraveghere, respectiv 26 octombrie 2017, și până la următoarea Adunare Generală a Acționarilor”, informează un comunicat al OMV Petrom. Sevil Shhaideh este licențiată a Facultății de Planificare Economică și Cibernetică din cadrul Academiei de Științe Economice din București și a obținut o diplomă de master în Managementul Poiectelor de Afaceri la Universitatea Ovidius din Constanța. De asemenea, este specializată în diverse domenii, precum manager de proiect, expert în administrație publică și auditor în managementul calității și audit financiar. Shhaideh are o experiență de 20 ani în calitate de funcționar la nivelul administrației publice locale. Începând cu anul 2012 a deținut mai multe funcții în cadrul Guvernului României, precum secretar de stat și ministru în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și de viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, având ca principale responsabilități dezvoltarea regională, managementul proiectelor europene și al activităților din administrația publică. OMV Petrom a realizat în primul semestru din acest an un profit net de 1,21 miliarde lei (circa 266 milioane euro), cu 199% mai mare decât cel raportat în peroada similară a anului trecut, pe fondul creșterii vânzărilor cu 25% și reducerii investițiilor. Vânzările au crescut în primele șase luni cu 25%, la 9,26 miliarde lei, stimulate "de prețurile semnificativ mai ridicate la țitei și volumele mai mari de produse petroliere, gaze naturale și electricitate, compensate parțial de prețurile medii de vânzare mai scăzute la gaze naturale”. Compania avea la sfârșitul primului semestru 14.332 angajați, cu 6% (905) mai puțini față de perioada similară a anului trecut. OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din România, cu o producție anuală de țiței și gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW și un parc eolian de 45 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe piețele din România și țările învecinate prin intermediul a 783 benzinării, la sfârșitul lui 2016, sub două branduri, OMV și Petrom.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.