Economic

Cîțu (PNL): Orice sumă peste 1.000 de euro trimisă în România va trebui obligatoriu justificată cu documente

Ziarul de Vrancea
14 apr 2018 999 vizualizări

Președintele Comisiei economice din Senat, liberalul Florin Cîțu, a afirmat sâmbătă că la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) există un proiect de lege care prevede că orice sumă de bani mai mare de 1.000 de lei trimisă în România va trebui justificată prin documente.

"În acest moment, la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor există un proiect de lege care te afectează direct pe tine. De acum încolo, dacă trimiți bani în România, orice sumă peste 1.000 de euro trebuie justificată cu documente, de tine sau de cei care primesc bani. În caz contrar, Liviu Dragnea, gașca lui din Teleorman și instituțiile pe care le patronează îți vor confisca acești bani. Sfatul meu este să fii foarte atent ce faci de acum încolo, cum trimiți bani în țară sau dacă mai trimiți bani în țară. Și ai grijă, anunță-i și pe cei de acasă și anunță toți românii, ca să știe și ei ce li se pregătește în țară”, a anunțat Florin Cîțu pe contul său de Facebook. Proiectul de lege de pe site-ul ONPCSB prevede, la art. 7 (5), că: "Pentru activitatea de remitere de bani, entitățile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 1.000 euro".

Totodată, art. 7 alin (7) spune că persoanele fizice au la dispoziție maximum trei zile lucrătoare de la momentul în care au efectuat tranzacția să raporteze informații la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.Astfel, proiectul spune că entitățile raportoare au obligația de a raporta către Oficiu tranzacțiile cu sume în numerar, în lei sau în valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro. De asemenea, instituțiile de credit și instituțiile financiare definite conform prezentei legi vor transmite rapoarte on-line privind transferurile externe în și din conturi, în lei sau în valută, a caror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro, iar pentru activitatea de remitere de bani, entitățile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 1.000 euro.Proiectul de lege prevede și răspunderea civilă, disciplinară, contravențională, administrativă sau penală, în caz de nerespectare a prevederilor, iar pentru persoanele fizice se sancționeză cu avertisment sau cu amendă cuprinsă între 25.000 și 150.000 lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.