Economic

Ce se va întâmpla cu criptomonedele în 2019?

Ziarul de Vrancea
15 feb 2019 2493 vizualizări

Potrivit unui grup de experți interogați de Finder.com.au, renașterea bitcoin-ului ar putea vedea creșterea monedei digitale cu până la 84% până la sfârșitul anului 2019. Criptomonedele (sau monedele digitale) sunt un mijloc de schimb valutar, creat și stocat electronic într-un blockchain. Blockchain apoi folosește tehnici de criptare pentru a controla crearea unităților monetare și pentru a verifica transferul de fonduri.

Așadar, care sunt predicțiile pe 2019 pentru cele mai populare criptomonede - Bitcoin, Ethereum și Ripple?

Bitcoin (BTC)

Moneda digitală Bitcoin se pregătește pentru un 2019 interesant din două motive: creșterea vitezei tranzacțiilor și a scalabilității, precum și deschiderea pe care investitorii instituționali încep să o arate. În trecut, gradul de utilizare al Bitcoin a fost afectat de timpul de tranzacționare de 7 secunde, fapt ce a dus la creșterea comisioanelor de tranzacționare și la o marjă mai puternică față de concurență. Pentru a rezolva această problemă dezvoltatorii Bitcoin vor lansa Lightning Network, care permite efectuarea tranzacțiilor separat de principalul blockchain al Bitcoin.

Instituțiile financiare au început să se deschidă mai mult la ideea monedei digitale, iar în acest an vor lansa produse ce vor satisface cererea. De exemplu, lansarea platformei Bakkt va asigura respectarea reglementărilor pentru criptomonede și va oferi contracte pentru Bitcoin.

Foto:Pexels

Ripple (XRP)

Software-ul Ripple este deja capabil să gestioneze în mod sistematic 1500 de tranzacții pe secundă (Tx/s), care este în esență identic cu media Visa de 1.700 Tx/s. Viteza pe care tehnologia blockchain o aduce este impresionantă, iar Ripple se află în fruntea tuturor. Spre exemplu, Ripple are o viteză de scalabilitate de 4 secunde, comparabil cu Ethereum (2+ minute) sau Bitcoin (1+ ore).

Nu numai este Ripple capabil să trateze tranzacții de mii de ori mai repede decât oricare alt gateway de plată major, poate să facă acest lucru la nivel internațional. În prezent există peste 100 de parteneri RippleNet, printre care American Express, MoneyGram și SWIFT, iar în 2019 am putea vedea mai multe parteneriate de acest tip.

Ethereum (ETH)

Ethereum și-a făcut apariția în 2014 ca prima criptomonedă ce permite construirea contractelor inteligente și a dapps-urilor. Cea mai mare problemă întâlnită de Ethereum a fost creșterea bruscă a activității în blockchain care a dus la probleme de scalabilitate. În 2019, Ethereum și-a propus să rezolve această problemă prin diferite actualizări. Următoarea actualizare planificată se numește Serenity, un plan ce va muta Ethereum de la un algoritm de tip Proof-of-Work la unul de tip Proof-of-Stake. Această schimbare necesită crearea unui blockchain complet nou.

Criptomonedele au atras atenția investitorilor instituționali, cum ar fi Goldman Sacs, Fidelity și Blackrock, care au început deja să dezvolte produse ce pot fi folosite pentru monedele digitale și pentru tehnologia blockchain. Ba chiar mai mult, Goldman este aproape de a lansa un birou de tranzacționare Bitcoin, în timp ce Fidelity continuă să creeze echipe de criptare și alte servicii conexe. Blackrock, cea mai mare firmă de gestionare a investițiilor din lume, a anunțat recent intenția de a investi în piața contractelor 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.