Economic

Avantajele shopping-ului online!

Ziarul de Vrancea
29 nov 2021 1060 vizualizări

Shopping-ul online a cunoscut o creștere fulminantă în ultimii doi ani, așa că, pentru mulți, a ajuns să fie forma de cumpărături preferată. De ce tot mai mulți oameni preferă să cumpere online decât  în magazine fizice? Ce avantaje sunt, cum plătim și ce anume putem cumpăra online, puteți citi în rândurile de mai jos.

Shopping-ul online a devenit opțiunea favorită de a cumpăra ceva pentru unii oameni. Potrivit Reuters, peste 70% din rezidenții din Marea Britanie preferă să achiziționeze ceva comandând de pe laptop sau telefon, decâtsă se deplaseze fizic într-un magazin. Și cam aceeași modă se întrevede și pentru alt enațiuni. Cei care locuiesc în țările nordice, ca Suedia, Danemarca sau Finlanda, preferă de mult timp să folosească internetul pentru a cumpăra ceva; mai ales că sistemul lor este digitalizat și foarte bine pus la punct, iar rezidenții sunt încurajați la plata cu cardul de credit sau debit... cam peste tot.

Care sunt avantajele cumpărăturilor pe internet? Primul este evident: nu necesită mare efort din partea cumpărătorului, nu trebuie să se deplaseze nicăieri, nu trebuie să iasă din casă - ceea ce este un motiv foarte relevant și cade “greu” în luarea unei decizii. În acest caz, se câștigă timp, bani (nu mai trebuie să plătești nici un transport) și scapi și de o grijă sau de nervi. Știm cu toții că poate fi frustrant uneori să ajungi într-un magazin aglomerat, să nu ai loc să cauți ce vrei, să nu găsești ce vrei etc. Și are și o accesibilitate foarte mare, poți cumpăra ceva la orice oră din zi și din noapte.

Un alt avantaj reprezintă rapiditatea cu care poți plasa o comandă. Majoritatea magazinelor au această opțiune și au îmbunătățit considerabil acest proces. Cu câteva click-uri, poți adăuga produse în coșul virtual de cumpărături, prețul este afișat, poți introduce și vouchere sau coduri de reducere, iar la final trebuie doar să apeși “Finalizează comanda și plătește”.

La metoda de płată, ai mai multe opțiuni: fie plătești cu cardul printr-o metodă securizată, chiar după ce ai plasat comanda, fie alegi să plătești ramburs (adică atunci când îți vine pachetul la ușă), fie poți face transfer bancar. Varianta cea mai populară este plata cu cardul, dar unele magazine - puține de altfel - nu au această opțiune, așa că poți doar să îi plătești direct curierului atunci când vine. În legătură cu transportul, mai poți avea preferința și de a ridica coletul fie de la sediul magazinului respectiv, fie de la un punct de livrare (“easy box”).

Un alt avantaj al shopping-ului online este că poți primi produsele într-un timp foarte scurt, chiar la tine la ușă. Sigur, există excepții: poate produsele nu sunt pe stoc sau durează până sunt preparate, poate este o sărbătoare națională și sunt foarte multe comenzi și puțini curieri. Dar în general comenzile sunt aduse foarte repede.

Ce poți cumpăra online? În ziua de astăzi, îndrăznim să spunem absolut orice sau aproape orice: de la mâncare - mai ales mâncare - până la haine, mobilă, electrocasnice, mașini și chiar și apartamente. De Black Friday, un magazin online foarte mare de la noi a vândut apartamente pe website-ul său. Dacă știi exact ce dorești și cunoști dimensiuni / mărimi, atunci nu prea ai cum să dai greș. La haine este ceva mai dificil: dacă știi foarte bine magazinul și mărimea, atunci este mult mai comod să comanzi de acasă. Dacă însă nu ai comandat niciodată de pe un website, ai putea să ai anumite surprize neplăcute cu privire la material sau la cum arată în realitate.

Atunci când te-ai hotărât să achiziționezi ceva, o poți face fie de la un laptop, computer sau chiar telefon. Majoritatea magazinelor sau platformelor de cumpărături au propria lor aplicație mobilă. Și dacă alegi varianta mobilă, e și mai practic. O poți face din mers, ba chiar te poți și relaxa cu niște jocuri între sesiunile de shopping. Industria de gaming este imensă în momentul de față și poți găsi sute sau chiar mii de jocuri disponibile pe telefon. Poți să alegi fie jocurile populare cum ar fi Candy Crush, Solitaire sau poți chiar să te destinzi cu jocuri de cazinou, cum sunt poker-ul, ruleta sau blackjack-ul, care sunt și ele disponibile pe o aplicație mobilă, iar dacă stăm bine să ne gândim, un telefon înlocuiește cu brio un laptop și ne putem rezolva foarte multe dintre sarcini doar glisând cu un deget.

Ce platforme avem la dispoziție pentru shopping online? Printre cele mai mari din lume, sunt Amazon și Alibaba, ambele livrează în România. Iar de pe aceste două site-uri poți comanda aproape orice. Și la noi în țară sunt câteva extrem de populare și amintim aici eMag, de unde poți cumpăra aproape orice, Carrefour, Kaufland, Cora ca hypermarketuri, Fashion Days, Answear și About You au oferte de reduceri la haine cam la fiecare sezon, plus alte magazine de nișă care au această opțiune. Aproape orice magazin are și varianta de a comanda online. Și cum sărbătorile de iarnă bat la ușă, ar fi bine să comanzi din timp pentru că livrările s-arputea să întârzie în acea perioadă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.