Economic

Apartamente de vânzare București: evoluția prețurilor în pandemie

Ziarul de Vrancea
22 iul 2020 1661 vizualizări

Cele mai multe anunțuri pentru apartamente de vânzare sunt în continuare în București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași.

Piața imobiliară din România dă semne serioase de revenire după perioada de stării de urgență de pe teritoriul României. Primele semne de revenire s-au înregistrat încă din luna mai, însă în iunie nivelul vânzărilor a fost chiar mai mare decât cele din anul precedent.

Potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în luna iunie 2020, la nivelul întregii țări, au fost efectuate 46.818 tranzacții imobiliare, cu 6.611 mai multe decât în aceeași lună a anului trecut. Numărul tranzacțiilor este în creștere și față de luna mai, atunci când au fost încheiate cu 14.729 mai puține contracte de vânzare-cumpărare.

Conform previziunilor specialiștilor, numărul tranzacțiilor va fi în continuă creștere și în următoarele luni.

Preț apartamente de vânzare București

Chiar dacă potențialii clienți așteptau un declin al prețurilor în urma pandemiei de coronavirus, acesta nu s-a înregistrat.

Conform datelor prezentate de site-ul de imobiliare Korter.ro, cele mai scumpe apartamente noi din capitală se regăsesc în Sectorul 2. Aici, prețul/mp poate chiar să depășească 2.000 euro/mp. Prețul apartamentelor din Sector 2 București sunt cuprinse între 38.000 euro și 950.000 euro. Totuși, media de prețuri la apartamente de vânzare în București, Sector 2, este de 1.402 euro/mp.

În topul prețurilor urmează Sector 3 cu o medie de 1.387 euro/mp, iar podiumul este încheiat de Sector 1 cu 1.294 euro/mp.

Cele mai ieftine apartamente noi din București sunt în Sector 6. De altfel, acesta este singurul sector din București în care media prețurilor la apartamente este sub 1.000 euro/mp.

Prețuri apartamente de vânzare: București vs. Cluj 

La fel ca și înaintea izbucnirea pandemiei de coronavirus, Cluj-Napoca se află în topul național din punct de vedere al mediei de prețuri/mp. În schimb, capitala a fost detronată și de pe locul doi, în ceea ce privește prețul de vânzare la apartamentele noi. Conform studiului de piață Korter.ro, Timișoara a urcat pe locul doi cu o medie de prețuri de 1.197 euro/mp. Astfel, capitala ocupă locul trei cu o medie a prețurilor de 1.161 euro/mp.

Prețul pentru apartamente de vânzare Cluj este cuprins între 48.885 – 457.563 euro, transmite Korter.ro, în urma centralizării datelor și prețurilor locuințelor noi.

Clujul stă bine și la capitolul tranzacții imobiliare. Față de luna iunie a anului 2019, în acest an s-a înregistrat o creștere considerabilă a contractelor de vânzare/cumpărare. Dacă în luna iunie 2019, în Cluj erau încheiate 1.883 contracte, în aceeași lună din acest an numărul a crescut cu aproape 25%, până la 2.486.

Pe site-ul destinat imobiliarelor noi se regăsesc apartamente de vânzare în 33 de ansambluri rezidențiale situate în Cluj. O parte dintre acestea vor fi date în folosință abia în a doua parte a anului, însă dezvoltatorii au postat deja anunțuri cu apartamente de vânzare.

Din punct de vedere al numărului de apartamente de vânzare noi, București se află detașat pe primul loc, fiind urmat de Timișoara, și Cluj-Napoca.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.