Economic

Un credit privat, două comisii parlamentare de anchetă

Ziarul de Vrancea
19 nov 2013 657 vizualizări
Victor Ponta a anunţat ieri că parlamentarii PSD şi PNL vor înfiinţa o nouă comisie care să ancheteze creditul luat de fiica preşedintelui n la momentul anunţului, liberalii habar nu avea de intenţia liderului PSD

Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, că a discutat cu liderii USL ai grupurilor parlamentare pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă în "cazul Călăraşi", deoarece comisia de la Senat are o altă misiune, respectiv analiza activităţii CEC Bank. "Liderii de grup vor să propună o comisie a Camerei Deputaţilor şi Senatului care să ancheteze activitatea tuturor acelor persoane angajate în instituţiile publice legată de afacerea de la Călăraşi", a spus Ponta. El a precizat că acea comisie de la Senat se ocupă strict de activitatea CEC. "E altă prevedere regulamentară, este doar la Senat, este doar la Comisia de Buget -Finanţe şi are ca obiect o singură problemă: modul în care CEC, bancă integral de stat, a respectat legile", a adăugat Ponta. El a evitat să răspundă la întrebări legate de activitatea acestei comisii mixte. "Ceea ce cred e că întreaga afacere Călăraşi în care preşedintele ţării nu ştiu dacă a încălcat vreo lege, e posibil, dar în mod sigur şi-a folosit funcţia pentru interese personale, va face - am întrebat încă o dată acum liderii parlamentari şi de la PSD şi de la PNL şi de la PC - va face obiectul unei comisii comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, o comisie de anchetă care să reliefeze toate datele şi să le prezinte Parlamentului şi eventual instituţiilor statului", a spus Ponta. Premierul a arătat că prefectul de Galaţi a fost arestat pentru că a dat un telefon să nu fie schimbat cineva din funcţie, iar şeful statului nu păţeşte nimic pentru că a procedat similar.
Pe de altă parte, liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat că nici el, nici Puiu Haşotti, liderul senatorilor liberali, nu au fost contactaţi pe tema înfiinţării comisiei de anchetă anunţate de către premier. Ulterior, Victor Ponta a precizat că l-a sunat pe liderul PNL, Crin Antonescu, iar acesta şi-ar fi dat acordul pentru noua comisie de anchetă.
Presa a relatat recent că fiica cea mare a preşedintelui Băsescu, Ioana, a cumpărat un teren agricol de peste 300 de hectare în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi, în baza unui credit obţinut de la CEC Bank. Preşedintele Traian Băsescu a recunoscut săptămana trecută că l-a sunat pe ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, pe care l-a rugat să nu-l demită "în mod ilegal" pe directorul de la CEC, bancă cu capital majoritar de stat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.