Economic

ST: Au bătut clopotele pentru Mitică - In Gino veritas!

Ziarul de Vrancea
14 nov 2013 865 vizualizări
In meciul pentru preşedinţia Ligii Profesioniste de Fotbal, Iorgulescu l-a învins pe Dumtriu Dragomir cu scorul de 11-7 * cat a contrat prezenţa şefilor PSD la "cina cea de taină oferită de Gino?

Pană mai alaltăieri, pe la pranz, Mitică Dragomir era mare favorit să-şi reînnoiască mandatul de vătaf peste cluburile romaneşti de prima ligă pe care le-a condus timp de 12 ani bătuţi pe muche. Mai spre aceeaşi seară, conu' Mitică a povestit despre cina care a oferit-o prietenul şi contracandidatului său, Gino Iorgulescu, celor zece conducători de cluburi. Mai spre aceeaşi noapte, s-a aflat că la cina cea de taină au fost prezenţi conducătorii PSD, Victor Ponta şi Liviu Dragnea. Şi atunci, toată suflarea fotbalistică romanească a realizat că Mitică a avut dreptate. Nu cand şi-a clamat victoria categorică "avant la lettre" ci cand şi-a exprimat teama de "imixtiunea politicului. Gheorghe Ştefan, şeful Ceahlăului şi omul care l-a propus pe Gino Iorgulescu, a pronosticat, ieri dimineaţă o victorie a fostului boss al FC Naţional cu 13-5. "Votaţi pizza" a fost semnalul codificat al schimbării (aluzie la obiectul preferat de afaceri a lui Gino), dar "Pizza" a caştigat doar cu 11-7. Dar a caştigat.
Dumitru Dragomir era preşedintele LPF din 1996, fiind reales în această funcţie în octombrie 2000, cand l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, în noiembrie 2005 şi în noiembrie 2009.La alegerile din 2000, Dragomir a primit 11 voturi, iar Gino Iorgulescu a obţinut cinci voturi.


Dragomir: "Politicienii şi curvele au decis"

Înainte de speech-ul de investitură al învingătorului, mai aşteptată a fost reacţia învinsului. Mai întai, felicitări din inimă pentru un vechi prieten: "Gino a  fost şi este un concurent şi un preşedinte meritoriu. Are o activitate fotbalistică de ani de zile, bănuiesc că va avea o activitate măcar cat am stat eu la LPF Îi doresc să stea şi el". Şi apoi, un testament sui-generis, nu lipsit de oleacă de maliţie: "Las în urma mea o ligă frumoasă, îi las mobila lui Ceauşescu în biroul meu, că tot a fost prieten cu Nicu, îl las din punct de vedere financiar la un nivel extraordinar de mare. Am fost învins şi pe valoarea lui, dar şi pe valoarea politică. Nu am decat să îi doresc succes, să fie sănătos, să ţină liga aşa cum am ţinut-o eu cel puţin din punct de vedere financiar. Influenţa politică a fost majoră, dar ar fi urat să vorbesc de domnul Ponta, de domnul Dragnea", a spus Dragomir, într-o conferinţă de presă, pentru a se dezlănţui asupra celor care (zice el) l-au trădat: "Eu ştiu sigur cine m-a votat. Nu m-au votat curvele astea, pe care eu le-am ajutat cel mai mult în decursul timpului. Dintre cei 11, şase sunt curve bătrane. Şefan a fost cel mai fair-play dintre toţi. Eu vorbesc la superlativ de ei, iar ăştia m-au curăţat. Au venit doi care au spus că dacă nu votează împotriva mea, răman fără serviciu. Categoric e vorba de presiuni politice", a mai spus Dragomir, precizand că "am avut gura mare, am fost ca un şarpe, dar fără venin". În urma unei propuneri făcute de Gheorghe Ştefan, aprobată în Adunarea Generală a LPF, Dumitru Dragomir va primi zece salarii compensatorii. Dumitru Dragomir crede că preşedintele FRF, Mircea Sandu, se va îmbăta de fericire pentru că Gino Iorgulescu a caştigat alegerile.

Iorgulescu vrea şef străin la CCA

Fără a recunoaşte făţiş, noul preşedinte al  LPF, nu neagă direct ajutorul politic: "Ce am făcut ilegal? Am învăţat de la domnul Dragomir că trebuie să stai de vorbă cu toată lumea. Nu puteam să nu stau de vorbă cu nişte factori de conducere care sunt întamplător acolo şi vin să ne salute."Referitor la proiectele sale, Gino Iorgulescu, a spus că îşi doreşte în mandatul său să readucă publicul pe stadioane şi să atragă sponsori, precizand că un campionat cu 16 echipe ar fi soluţia optimă pentru Liga I. Totodată, noul preşedinte al LPF spune că va încerca să atargă fonduri europene pentru organizarea unor centre regionale de fotbal în Romania. "Vrem să organizăm trei-patru centre regionale. O parte din bani vor veni de la ligă, unii de la federaţie şi alţii din atragerea de fonduri europene, pentru că e un program bun din care putem lua bani. Alte domenii nu au atras, dar noi poate reuşim", a adăugat Iorgulescu, care doreşte ca la conducerea CCA să fie adus un fost arbitru străin. Gino Iorgulescu a precizat că noul secretar general al LPF va fi stabilit în urma unei Adunări Generale Extraordinare, ce va avea loc, marţi, de la ora 14.00.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.