Economic

Turul Vrancei - Au venit doar 4,2 milioane lei pentru spitale

Mihai Boicu
7 nov 2013 1011 vizualizări
Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea a primit de la Bucureşti o suplimentare de buget pentru unităţile spitaliceşti. S-a alocat suma de 4,2 milioane lei, bani insuficienţi pentru toate spitalele în condiţiile în care numai bugetul lunar al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani se ridică la aproape 4 milioane lei

Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS Vrancea, spune că s-au organizat în această săptămană mai multe întalniri cu managerii de spitale pentru a se găsi o modalitate de împărţire a acestei sume. “Am făcut o adresă la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi am solicitat o suplimentare a bugetului. Există promisiuni că pană la finele acestei luni se vor mai aloca 2 milioane lei”, spune Mihai Copaci. Rămane de văzut ce decizie vor lua oficialii de la Bucureşti în condiţiile în care spitalele nu au bani nici pentru plata salariilor cadrelor medicale. (R. M.)

Reorganizarea ANAF aduce noutăţi pentru contribuabilii inactivi

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală vrea să schimbe procedura de declarare a contribuabililor inactivi în concordanţă cu modificările survenite în activitate instituţiei odată cu reorganizarea. După cum se ştie, competenţele de la nivel judeţean au fost transferate la direcţiile regionale. Acest “transfer” este necesar şi în privinţa contribuabililor inactivi, întrucat admistraţiile judeţene de finanţe publice nu mai au aceleaşi atribuţii cu fostele direcţii judeţene. Astfel, printr-un proiect al ANAF se propun următoarele: stabilirea competenţei directorului general al direcţiei regionale a finanţelor sau al Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, pentru aprobarea deciziilor de declarare în inactivitate/reactivare/îndreptarea erorii materiale; unificarea şi actualizarea procedurilor pentru declararea inactivităţii fiscale a contribuabililor, reactivarea acestora, îndreptarea erorilor materiale şi scoaterea din evidenţa contribuabilor declaraţi inactivi a contribuabilor radiaţi; elaborarea procedurilor privind verificarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute la art. 78, ind. 1 alin. 1 lit. b) şi lit. C) şi alin. 3) lit. c) din Codul de procedură fiscală; actualizarea conţinutului formularea aplicabile atat pentru declararea de către organele fiscale a contribuabililor inactivi, cat şi cele pentru îndreptarea erorilor materiale şi pentru reactivarea contribuabililor declaraţi inactivi. (M. B.)

S-a actualizat lista operaţiunilor cu taxare inversă

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a actualizat programul de asistenţă pentru completarea formularului (394) “Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional”. “În acest sens a fost actualizată Lista operaţiunilor efectuate pe teritoriul naţional detaliată pe operaţiunile cu taxare inversă pentru cereale şi plante tehnice din Regulementul (CCE) nr. 2658/87 privind Nomenclatura tarifară şi statistică şi Tariful vamal comun, modificată prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 927/2012 al Comisiei din 9 octombrie 2012”, se arată într-un comunicat de presă al ANAF. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe pagina de internet a instituţiei, www.anaf.ro, secţiunea declaraţii electronice, de la birourile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul administraţiilor finanţelor publice, precum şi apeland la Biroul central de asistenţă tehnică a contribuabililor. (M. B.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.