Economic

Comisia de buget a Camerei Deputaţilor nu modifică acciza la BFL

Mihai Boicu
21 oct 2013 1157 vizualizări
Deputaţii din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci au decis săptămana trecută să respingă cererea preşedintelui de reexaminare a legii de aprobare a OUG 117/2010, de modificare a Codului Fiscal.

Parlamentarii au decis să schimbe prevederile ordonanţei şi să micşoreze acciza la BFL de la 100 euro pe hectolitru la 10 euro. Acesta a fost şi motivul pentru care preşedintele Traian Băsescu nu a promulgat legea şi a retrimis-o la reexaminare. Senatul a respins solicitarea, care se află la Camera Deputaţilor. După cum decurg lucrurile şi avand în vedere raportul Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, respingerea de către deputaţi în plen a reexaminării legii se anunţă a fi o simplă formalitate. După aceea, preşedintele nu se mai poate opune acestei legi. Reducerea accizei la BFL reprezintă o miză importantă pentru producătorii care au invadat piaţa cu băuturi care imită vinurile pană în 2010, afectand grav producţia de vinuri. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.