Economic

Crama Gîrboiu are cel mai bun vin alb din Romania

Ziarul de Vrancea
20 sep 2013 6763 vizualizări
Cupaj din Aligote şi Muscat Ottonel, sec, din 2012, a fost declarat „cel mai bun vin alb din Romania” la concursul mondial Mundis Vini, din Germania. „Se spune că în Vrancea se fac numai falsuri, noi vrem să arătăm că se fac şi vinuri bune”, ne-a declarat proprietarul Cramei Gîrboiu, care a primit premii pentru alte două vinuri

Vinurile vrâncene ne-au făcut onoare la concursul mondial Mundis Vini 2013, unul dintre cele mai prestigioase concursuri din Europa, care a avut loc în Germania. Crama Gîrboiu a obţinut trei medalii în cadrul concursului vinicol şi a primit distincţia de „Cel mai bun vin alb din România, 2013”. În cadrul celei de-a treisprezecea ediţii, vinurile producătorului vrancean au fost recopensate cu următoarele medalii: aur pentru Epicentrum Aligote & Muscat Ottonel sec 2012, care a fost declarat şi „cel mai bun vin din Romania”, Bacanta Sauvignon Blanc sec 2012 şi Livia Şarba sec 2012. Fiecare vin a fost degustat şi punctat de o comisie formată din experţi din Germania şi din alte patru ţări.  „Pentru noi înseamnă foarte mult faptul că am obţinut distincţia de „cel mai bun vin din Romania”, după ce anul trecut au caştigat cei de la Cramele Recaş, mai ales că suntem o firmă înfiinţată de doar patru ani. Se vede faptul că am muncit foarte mult. Noi vrem să reparăm ce au stricat unii în Vrancea. Se spune că în Vrancea se fac numai falsuri, noi vrem să arătăm că se fac şi vinuri bune. Contează foarte mult cum vinifici, nu doar să faci cantităţi mari. De la vie pleacă totul. Ne-a ajutat foarte mult tehnologia, pentru că, de exemplu, este important să produci vin la o temperatură controlată. În vinurile de calitate pe care le fabricăm se vede tehnologia în care am investit”, a declarat Constantin Gîrboiu, administratorul Mera Com Internaţional, firma care produce vinuri sub brandul Crama Gîrboiu.

Crama Gîrboiu s-a remarcat prin calitate

Premiile Mundus Vini sunt recunoscute de Uniunea Internaţională a Enologilor şi de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului, ceea ce înseamnă că licorilor medaliate aici li se garantează plus valoarea. Crama Gîrboiu a fost realizată cu fonduri europene, fiind rodul unor investiţii de cateva milioane de euro. Aici s-au produs în ultimii ani cateva game de vinuri premiate la mai multe concursuri, printre care şi la concursul internaţional de vinuri de la Bruxelles. Potrivit reprezentanţilor producătorului vrancean „gama de vinuri Epicentrum este născută din bogatele recolte ale ţinutului Vrancea, păstrând secretul meşteririi vinului, alegând cei mai buni struguri din însoritele podgorii întinse peste dealurile judeţului. Epicentrum Aligote & Muscat Ottonel sunt vinuri de primăvară cu o culore galben verzuie ce aduc aminte de soc, salcam, dar şi note de fan proaspat cosit”. Crama îşi doreşte să ofere consumatorilor cele mai bune vinuri, îmbogăţite de renumele podgoriei Coteşti şi de tradiţia recunoscută a vrancenilor de a face vinul bun. (Mădălina NEDELCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
carligean, acum 3867 zile, 7 ore, 11 minute, 38 secunde
Si zona Cirligele a contribuit prin strugurii si solul sau la reusite. Bravo si felicitari Costica si Nelutu
marius, acum 3868 zile, 12 ore, 24 minute, 30 secunde
Bravo lor,reprezinta Vrancea in lume si e un lucru important! Inca odata FELICITARI !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.