Economic

Încasări bugetare peste plan la Administraţia Finanţelor Publice

Ziarul de Vrancea
6 sep 2013 1150 vizualizări
Angajaţii Finanţelor vrancene au depăşit cu 0,4% planul de încasări pe primele opt luni ale anului u în august, veniturile au fost mai mari cu 8,43% faţă de august 2012

Încasările bugetare de anul acesta ale Administraţiei Judeţeane a Finanţelor Publice (AJFP) Vrancea au depăşit sumele din programul de încasări bugetare comunicat de Ministerul Finanţelor Publice. Potrivit unui comunicat de presă, Finanţele au realizat de la începutul anului  2013 venituri bugetare în sumă de 456,58 milioane lei, îndeplinind programul de încasări comunicat de Ministerul Finanţelor în proporţie de 100,40%.” În luna august 2013, încasările la bugetul asigurărilor sociale de stat au reprezentat 42,18% din totalul încasărilor la bugetul general consolidat, urmate de încasările la bugetul de stat cu 39,92%”, transmit reprezentanţii AJFP. Cele mai multe încasări vin de la bugetul de stat unde au intrat 182,83 milioane lei, cu 7,36% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut. Din această sumă, 89,38 milioane lei au fost achitate pentru impozitul pe venit, 50,15 milioane lei pentru taxa pe valoare adăugată, 25,74 milioane lei pentru impozitul pe profit, 2,04 milioane lei au constituit accizele, iar 15,52 milioane lei rest venituri. Impozitul pe venit reprezintă principala sursă la bugetul de stat cu peste 48,89% din totalul încasărilor la acest buget. Sume ce depăşesc bugetul de anul trecut s-au încasat de asemenea la bugetul Fondului naţional unic de asigurări de sănătate, 74,41 milioane lei, cu 1,68% mai mult faţă de ianuarie-august 2012. Cu 11,35% mai mult faţă anul trecut, la bugetul asigurărilor sociale de stat s-au încasat 193,79 milioane lei, iar la bugetul asigurărilor pentru şomaj a fost încasată suma de 5,55 milioane lei, cu 9,45% mai mult faţă de perioada similară a anului precedent.

Venituri record pentru luna august

În august, chiar dacă a fost lună de vacanţă pentru mulţi contribuabili, iar instituţia a trecut printr-o reorganizare administrativă, încasările Fiscului la bugetul general consolidat s-au cifrat la 57,19 milioane lei, mai mari cu 8,43% faţă de cele realizate în perioada similară a anului precedent. O adevărată performanţă, în condiţiile în care mulţi dintre funcţionarii de la Finanţe, inclusiv cei de la compartimentele de control, au fost nevoiţi să se pregătească pentru examene pentru a nu-şi pierde locurile de muncă în contextul regionalizării. Sumele cele mai mari au fost încasate la bugetul asigurărilor sociale de stat, 24,12 milioane lei, urmat de către bugetul de stat cu 22,83 milioane lei. La bugetul Fondului naţional unic de asigurări de sănătate s-au încasat doar 9,55 milioane lei, iar bugetul asigurărilor pentru şomaj a fost de 0,69 milioane lei. Încasările de la Fisc sunt foarte importante, în condiţiile recesiunii economice, cand ţara are nevoie de bani pentru a-şi susţine cheltuielile. Tocmai de aceea şefii Fiscului au decis să-i ţină din scurt pe contribuabili pentru a nu acumula datorii mari, care devin apoi mai greu de recuperat. (Mădălina NEDELCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.