Economic

Euroins nu mai are voie să încheie RCA

Ziarul de Vrancea
29 aug 2013 1380 vizualizări
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras dreptul asiguratorului Euroins să încheie poliţe de asigurare auto RCA, ca urmare a unor nereguli descoperite în timpul unui control efectuat în această vară.

De asemenea, directorul general Mihnea Tobescu a fost sancţionat cu 50.000 lei, iar şefului departamentului de daune i-a fost retras avizul pentru această funcţie. ASF obligă Euroins să comunice intermediarilor de asigurări în termen de 24 de ore de la primirea deciziei de sancţionare interdicţia de a mai încheia contracte de asigurare RCA în numele şi pe seama societăţii. Potrivit ASF, Euroins îşi va relua activitatea tot printr-o decizie a Autorităţii prin care să se constate îndeplinirea măsurilor dispuse. Chiar dacă asiguratorul are interdicţie să vandă poliţie RCA, are obligaţia să soluţioneze dosarele de daună. Acţionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) - 92,3% şi mai multe persoane fizice şi juridice. “Euroins România face tot posibilul pentru ca setul de măsuri stabilit de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să fie implementat rapid şi eficient, astfel încât activitatea pe segmentul RCA să fie reluată în cel mai scurt timp”, se arată într-un comunicat al companiei. În Vrancea, Euroins a fost condusă de deputatul Neagu Murgu, totodată preşedintele filialei PP-DD, iar în cadrul agenţiei lucrează şi mulţi dintre colegii de partid ai parlamentarului. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
jan, acum 3885 zile, 18 ore, 53 minute, 29 secunde
In sfarsit s-a facut ceea ce trebuia.Ar fi cazul sa se continuie controalele si la Astra,Asirom si alte societati care isi bat joc de oameni.
MIHAI, acum 3885 zile, 23 ore, 9 minute
firma Euroins ar trebui radiata din Romania ,pentru ilegalitatile pe care le face si pentru tepele pe care le-a dat,mai ales in domeniul rca. se pare ca au o sustinere buna la CSA ,probabil spaga este citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.