Economic

Spitalul Dumbrăveni are spălătorie de 500.000 de lei

Raluca Manolache
29 aug 2013 1202 vizualizări
Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni are o nouă spălătorie. Lucrările demarate pentru repararea spălătoriei s-au finalizat şi oficialii unităţii au realizat ieri inaugurarea investiţiei.

Astfel, cu cei 500.000 de lei primiţi de la Ministerul Sănătăţii, s-a realizat o spălătorie care îndeplineşte condiţiile de acreditare. „Investiţia se ridică la aproape 500.000 de lei şi corespunde tuturor cerinţelor în vederea acreditării. Utilajele pe care le avem permit spălarea a aproximativ 120 kilograme de rufe pe zi. Banii sunt primiţi de la Ministerul Sănătăţii din accize”, a precizat jr. Costel Negoescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni.  Spitalul a primit aceşti bani de la Ministerul Sănătăţii aceasta în condiţiile în care spălătoria nu mai îndeplinea toate cerinţele de funcţionare, clădirea iniţială fiind ridicată în 1891. Banii au fost folosiţi pentru reabilitarea actualului spaţiu destinat spălătoriei ce cuprinde şi alte compartimente precum magazie, cameră primire lenjerie, rufe curate, uscător, cameră de dezinfecţie, cameră călcat, filtru personal, etc.. De asemenea, unitatea mai are în proiect reabilitarea şi modernizarea bucătăriei. S-a întocmit un proiect iar costurile se ridică la aproape 300.000 euro. Costel Negoescu speră să obţină aceşti bani tot de la Ministerul Sănătăţii, proiectul întocmit urmand să fie transmis la Bucureşti. Oficialii unităţii îşi mai doresc să realizeze şi o serie de lucrări de reamenajare a spaţiilor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
alex, acum 3864 zile, 8 ore, 15 minute, 20 secunde
Pretul lucrarilor cu cat a fost umflat?cu ce procent?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.