Economic

Şantierul naval Tulcea a prins un contract uriaş

Ziarul de Vrancea
25 aug 2013 830 vizualizări
Compania norvegiană Vard Holdings Limited va produce o navă de 100 milioane euro pentru grupul norvegian Farstad Shipping, carena urmand să fie construită în Romania, la şantierul naval Tulcea

 Vasul, cu o lungime de 143 metri, va avea ca destinaţie lucrări de construcţii, inspecţie şi mentenanţă pentru proiecte offshore, potrivit unui comunicat al Vard. Nava va avea un echipaj de pană la 130 de persoane şi va fi echipată cu două macarale, cea mai mare dintre acestea avand capacitatea de ridicare de 250 tone. Livrarea este programată pentru trimestrul al treilea al anului 2015. Carena va fi construită la şantierul naval Vard Tulcea, iar nava va fi asamblată şi dotată cu utilaje la Langsten, în Norvegia. Vard a anunţat, la începutul săptămanii trecute, semnarea unui contract de 1,1 miliarde de dolari pentru construirea a patru nave de construcţii offshore destinate gigantului brazilian Petrobras. Carenele a două dintre aceste nave vor fi construite la Tulcea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.