Economic

VIDEO!!! "Italienii" au dat peste cap programul insituţiilor din Focşani

Aurelian Ivan
21 aug 2013 2020 vizualizări
Vrancenii care muncesc în ţări străine au stabilit recorduri de încasări la la taxe şi impozite, băgand în puşculiţa primarului Decebal Bacinschi pană la 120.000 de lei pe zi

Încasările la bugetul local în aceasta lună s-ar putea spune că au explodat. Se încasează dublu faţă de lunile trecut. Ziua şi suta de mii de lei. Pe lângă paşapoarte şi cărţi de identitate, focşănenii care lucrează în străinătate şi se întorc în ţară în luna august au grijă să-şi achite toate dările anuale la administraţiile financiare. După ce-şi vizitează rudele şi prietenii şi, eventual, petrec câteva zile pe litoral sau la munte, „stranierii” se încolonează la cozile din faţa ghişeelor, la fel ca toţi românii. Au de plătit taxe şi impozite pe locuinţe, terenuri şi maşini, taxe pentru eliberarea buletinelor sau paşapoartelor, restanţe şi amenzi sau alte obligaţii fiscale. S-au obişnuit şi nu li se pare nici foarte mult în comparaţie cu veniturile lor din străinătate, unde salariile depăşesc 1.000 de euro pe lună. „Am adunat mai multe amenzi, să vedem cat am de plătit. Aştept să văd ce spune calculatorul”, ne-a spus unul din vrancenii care lucrează în străinătate şi care a venit ieri la Primăria Focşani pentru a-şi achita dările locale. „Mai mult stăm la rand să plătim. Cred că am plătit vreo 200 de euro numai pe taxe şi impozite de cand am venit în ţară”, spune un altul dintre cei aşezaţi la ghişeele primăriei din Focşani. „Stranierii” s-au declarat nemulţumiţi de perioada mare de aşteptare, în condiţiile în care spun că timpul lor este preţios. 


Încasări de 60% mai mari în luna august

Încasările la bugetul Primăriei municipiului Focşani cresc în această lună cu circa 60 la sută, potrivit oficialilor locali. Pentru că vin tot mai mulţi contribuabili să-şi achite taxele şi impozitele locale, conducerea primăriei a hotărât să mărească numărul de ghişee în perioada 1-31 august. Chiar şi aşa, la orele de varf este ceva aglomeraţie. ”În luna august încasările din taxele şi impozitele locale au crescut cu 50-60% faţă de luna iulie, de exemplu. Dacă aveam o medie de încasări de 50-60.000 de lei pe zi, acum a ajuns la 100.000 - 120.000 de lei pe zi”, ne-a spus Dan Cazaciuc, purtătorul  de cuvant al Primăriei Focşani . În câteva zile vrâncenii care muncesc în străinătate vor pleca iar programul de funcţionare în instituţiile publice va reveni la cel obişnuit. (Aurelian IVAN)


Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea un material video despre cetăţenii care le dau bani de cheltuială edililor oraşului. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
jan, acum 3899 zile, 2 ore, 57 minute, 46 secunde
Din pacate autoritatile locale isi bat joc de acesti oameni. Nu lucrez in strainatate dar am trecut zilele acestea pe la RAR,passapoarte, buletine si inmatriculari auto si ce am vazut acolo e pur si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.