Economic

Vrancart începe concedierile după ce se termină ... concediile

Mihai Boicu
19 aug 2013 3354 vizualizări
Din societatea adjudeană ar urma să plece în jur de 100 de angajaţi din cei peste o mie, după cum estimează directorul general Mihai Botez

Producătorul de hartie igienică şi carton Vrancart SA Adjud, una dintre cele mai mari firme din judeţ, a decis să renunţe la angajaţii care sunt în plus, pentru a-şi eficientiza activitatea. Directorul societăţii, Mihai Botez, spune că această hotărare nu a fost impusă de factori externi, ci de evaluarea periodică pe care o face firma. “Vom analiza fiecare compartiment în partea şi vedem dacă se impune reducerea de personal. Nu vor fi foarte mulţi angajaţi la care vom renunţa. Cred că în jumătate de an, un an, vor fi în jur de 100. Această operaţiune va începe din luna septembrie, pentru că acum este perioadă de concedii. Nu discutăm despre o restrangere de activitate, ci de o eficientizare a activităţilor existente. La ora actuală avem în jur de 1.040 – 1.050 de salariaţi”, a declarat Mihai Botez. Vrancart SA Adjud este singura firmă locală care este listată la Bursă şi este administrată de Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili. Anul trecut, societatea a avut un profit net de 5,2 milioane lei, faţă de 2,1 milioane lei în 2011, ca urmare a investiţiilor făcute. Potrivit informaţiilor financiare publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, Vrancart a obţinut în primul trimestru al acestui an un profit de peste 1 milion de lei. Rezultatele sunt mai bune decat în primele trei luni ale anului trecut, cand firma a avut un caştig net de 720.419 lei. Vrancart produce hartie igienică, carton ondulat şi ambalaje, fiind unul dintre producătorii autohtoni de tradiţie. În ultima perioadă, hartia igienică produsă la Adjud a putut fi găsită în unele hypermarketuri şi sub sigla acestora, totul pe fondul recesiunii care a obligat compania şi facă astfel de “compromisuri comerciale” pentru încuraja vanzările. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.