Economic

Producătorii de vin din Vrancea au fost premiaţi la concursurile de vinuri

Mihai Boicu
7 aug 2013 1569 vizualizări
Vincon Vrancea a obţinut şapte medalii de aur şi argint la Concours Mondial de Bruxelles şi la International Wine Contest Bucharest.Crama Garboiu a obţinut şi ea medalii la ambele competiţii, în timp ce alţi producători s-au remarcat la întrecerea vinurilor de la Bucureşti

Calitatea vinurilor produse de producătorii din podgoriile vrancene a fost recunoscută atat la competiţiile din ţară, dar şi din străinătate care au avut loc în ultima perioadă. Vincon Vrancea, cel mai mare producător local, a obţinut cele mai multe medalii. Concours Mondial de Bruxelles a reunit 8.200 de vinuri din 50 de ţări. Vincon a obţinut medalia de aur cu Ambrosio Cabernet Sauvignon 2008 şi medalia de argint cu Tămaioasa Romanească 1996 Comoara Pivniţei. La această competiţie s-a remarcat şi Crama Garboiu, care a primit o medalie de argint pentru vinul Bacanta Sauvignon White 2012, Coteşti. Producătorii vranceni au obţinut medalii şi la International Wine Contest Bucharest. Vinurile albe din portofoliul Vincon au obţinut trei medalii de aur – Ambrosio Tămaioasă Romanească 2008 DOC Huşi, Comoara Pivniţei Tămaioasă Romanească 96 Pietroasa, Viţă Romanească Tămaioasă Romanească 2012 IG Dealurile Moldovei, la care se adaugă două medalii de argint obţinute cu Vinoteca Tămaioasă Romanească 89 DOC Pietroasa, Egregio Muscat Ottonel 2012 DOC Panciu. “Sunt încantat că şi anul acesta am reuşit performanţa de a caştiga medalii la concursurile de profil cele mai reprezentative. Acesta lucru ne bucură şi ne responsabilizează în egală măsură, motivandu-ne şi muncim şi mai mult pentru a repeta performanţa şi anul viitor. Sunt de părere că aceasta nu este o victorie doar pentru Vincon, ci pentru întreaga regiune Vrancea. Ne bucurăm că avem sortimente care confirmă nu doar pe plan naţional, ci şi la aceste mari competiţii şi că am reuşit să impunem un soi romanesc  - Tămaioasa Romanească - care a caştigat anul acesta mai multe premii. Efortul depus anul trecut a fost încununat şi de succesul gamei Ambrosio, care la nu mai puţin de 6 luni de la lansare a reuşit să caştige importante medalii”, a declarat Georgel Costache, eonolog Vincon Romania. La International Wine Contest a obţinut, la categoria vinuri albe liniştite, două medalii de argint, şi Crama Garboiu, cu vinuri din 2012, Livia Şarba şi Livia Riesling Italian. Senator Prodimepex a obinut medalia de argint cu Glia Fetească Neagră 2009 DOC Huşi. Firma Natura din Ţifeşti a luat argintul cu vinul spumant Domeniile Panciu Spumant Brut. De asemenea, mai multe vinuri au obţinut punctajul necesar pentru a primi argintul, însă au depăşit procentul de 30% din total. Crama Garboiu, Senator Prodimpex, Odobeşti Vinex şi Casa Panciu au intrat în această categorie cu vinurile produse. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
un actionar, acum 3907 zile, 23 ore, 30 minute, 34 secunde
Ar trebui sa va felicit ,dar nu o fac pentru ca va bateti joc de actionari. voi va umpleti conturile si actionalior le spuneti ca reinvestiti. RUSINE!!!!!!!!!!!!! Sa va bata Dumnezeu !
blitz, acum 3908 zile, 9 ore, 7 minute, 51 secunde
Casa Panciu, este brandul produs de toma la VERITAS PANCIU ??? HA HA HA HA
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.