Economic

Plata online, la ani lumină distanţă de Mărăşeşti, Adjud, Panciu şi Odobeşti

Iulia Crețu
2 aug 2013 2364 vizualizări
Sistemul Naţional Electronic de Plată (SNEP) cu cardul bancar “ghiseul.ro” mai are pană să ajungă în toate oraşele judeţului.

Deocamdată, taxele şi impozitele se pot plăti din faţa calculatorului numai în Focşani, sistemul electronic fiind lansat în vara acestui an, împreună cu site-ul nou al municipalităţii. Anunţat cu surle şi trambiţe ca fiind viitorul în plata dărilor către stat încă din mandatul fostului ministru al Comunicaţiilor, focşăneanul Răzvan Mustea Şerban (PDL), ghişeul electronic nu pare a-şi găsi locul nici în mandatul noului ministru, Dan Nica (PSD), şi el cu rădăcini la Panciu, în Vrancea. Într-un răspuns adresat deputatului PNL de Mărăşeşti, Laurenţiu Ţigăeru Roşca, ministrul pentru Societatea Informaţională anunţă că plata prin card se poate face numai la Focşani. Primăria Focşani a fost înrolată în SNEP pe 14 iunie 2012, fiind online din aprilie 2013 şi “avand 14 plăţi efectuate prin SNEP”. “În demersul de informare asupra necesităţii înrolării în sistem au fost transmise către primăriile Adjud, Mărăşeşti, Odobeşti şi Panciu informări şi solicitări de înrolare”, a transmis ministrul Nica. Acesta a completat că între 7 mai şi 15 iunie 2013 s-a derulat o campanile de informare a instituţiilor publice privind obligativitatea înrolării în SNEP. Cel mai probabil, acest termen a fost devansat, iar pentru contribuabilii din Vrancea vor mai trece ani buni pană să îşi achite impozitul pe casă şi maşină din faţa laptopului sau de pe tabletă. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3891 zile, 14 ore, 48 minute, 7 secunde
Site-ul este o porcarie de o totala inutilitate, specifica lucrurilor facute romaneste, prost dar pe bani extrem de multi. Eu de exemplu ma aflu acum in strainatate si as vrea sa platesc impozitul la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.