Economic

Egiptul cumpără masiv grau din România

Ziarul de Vrancea
29 iul 2013 820 vizualizări
Egiptul a cumpărat săptămâna trecută 60.000 de tone de grâu din Rusia la un preţ de 251,92 de dolari pe tonă, a anunţat ieri Consiliul Internaţional al Cerealelor (CIC), cu sediul la Londra, Concomitent, Cairo a achiziţionat o cantitate similară de grâu din Ucraina, la un preţ de 152,2 de dolari pe tonă şi alte 60.000 din România, la preţul de 252,25 de dolari pe tonă

Livrările ar urma să fie făcute între 1 şi 10 septembrie. Este pentru a doua oară în această lună când Egiptul contractează grâne de la cele trei ţări cu ieşire la Marea Neagră, scrie Itar-Tass. Astfel, la mijlocul lunii iulie, autorităţile de la Cairo au contractat 300.000 de grâu din Rusia, Ucraina şi România. Noul guvern al Egiptului a declarat deja că grâul achiziţionat va fi folosit pentru producerea pâinii pentru piaţa internă. De regulă, Egiptul cumpără în medie 10 milioane de tone de grâu pe an de pe pieţele externe, fiind cel mai mare importator mondial de cereale. Aproximativ jumătate din volumul de grâu este distribuită în cadrul programului privind pâinea subvenţionată pentru populaţie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
neverlandd, acum 3916 zile, 23 ore, 31 minute, 1 secunda
Deci...in Romania e mai scump decat in celelalte doua tari dar in Ucraina mult mai mic. Daca eram in locul egiptenilor, cumparam doar din Ucraina.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.