Economic

Dacia, cea mai vandută maşină în Vrancea

Dan Chiriac
28 iul 2013 1709 vizualizări
67 de vranceni şi-au cumpărat o astfel de maşină de la începutul acestui an u Hyunday, VW şi Toyota sunt cele mai vandute mărci străine u Piaţa auto a scăzut în primul semestru cu 19% la autoturisme şi cu 21% la vehiculele comerciale faţă de anul precedent

Marca Dacia conduce în topul celor mai vandute maşini în judeţul Vrancea, după cum arată un clasament efectuat de bloggerul Robert Drilea pe www.eblogauto.info, blog dedicat celor pasionaţi de maşini. În primele şase luni ale anului în judeţul Vrancea, Dacia a reuşit să vandă  67 de unităţi, iar la maşini de import, Hyundai Focşani (Helios Service) conduce topul cu un număr de 32 unităţi vandute, urmat de VW Focşani (Scorpion) cu 26 unităţi vandute şi Toyota Focşani (AutoBestCenter) cu 15 unităţi vandute.
Informaţia vine după o monitorizare făcută de portalul specializat  http://www.apia.ro/home-2.  În ciuda acestor raportări, piaţa auto este încă în criză. "Piaţa auto a scăzut în primul semestru cu 19% la autoturisme şi cu 21% la vehiculele comerciale faţă de anul precedent. Pe langă criza economică, unul din motivele acestei scăderi îl reprezintă demararea destul de tarzie a Programului Rabla. Un alt motiv important este accesul greoi la creditele auto dar şi taxa de mediu care nu permite posesorilor de maşină pană în 10 ani, ce au motoare euro 3 şi euro 4 să le revandă din cauza nivelului ridicat al taxei. În acest moment, piaţa auto este susţinută de persoanele juridice ce reprezintă 70% din totalul vanzărilor auto. De asemenea, se resimte un impact puternic al maşinilor rulate, astfel la o maşină nouă vandută în Romania sunt aduse 4 maşini rulate. Singura veste bună pe care o avem în prima jumătate a anului este că Dacia a înregistrat o creştere a vanzărilor în UE cu 17.6%, mai exact 141.278 de unităţi faţă de 2012 cand nivelul era de 120.129 de unităţi”, spune Robert Drilea, cel care administrează eblogauto.info. Acesta consideră că şi dealerii locali ar trebui să vină cu oferte pe măsura situaţiei economice. “Pot spune şi că dealerii locali ar trebui să găsească soluţii de finanţare sau să se apropie mai mult de nevoile clienţilor pentru că, în acest moment ,cea mai importantă sursă de finanţare începe să devină service-ul. De asemenea, clienţii au devenit mult mai atenţi atunci cand cumpără o maşină şi se interesează din diferite medii pană cand se decid să ia o hotărare finală. În concluzie, ce se întamplă acum nu consider că piaţa auto se află în criză, ci în normalitate, un duş rece de care societatea noastră avea nevoie. Astfel clientul a devenit mai atent, iar dealerul mai responsabil”, mai spune Robert Drilea.

Top-ul 10 cele mai vandute modele auto în Vrancea:
1. Dacia Logan - 31
2. Dacia Duster- 21
3. Hyundai IX 35- 9 
4. VW Jeta - 9
5. Dacia Sandero - 8
6. Hyunday I20 - 7
7. VW Touareg -7
8. Hyunday Santa Fe – 6
9. Dacia Dokker – 5
10. Skoda Octavia – 5.
Topul mărcilor în primele şase luni în 2013 pe plan naţional este: Dacia (8.494), VW (3.450), Skoda (2.347), Renault (1.754) Ford (1.622) şi Hyundai (1.361). Referitor la modele, cel mai vandut model este Dacia Logan, urmat de Duster, Sandero, Skoda Octavia şi VW Golf.
Piaţa auto din Romania a scăzut în primele şase luni cu 18.6% faţă de 2012. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3922 zile, 19 ore, 36 minute, 54 secunde
La altii e si mai rau, in judetul Mehedinti de exemplu s-a vandut o singura masina, adica una (1) bucata, de la inceputul anului. Deci Vrancea sta citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.