Economic

Adio tarife roaming în UE

Ziarul de Vrancea
16 iun 2013 1012 vizualizări
Din iulie 2014 vom plăti la fel pentru un apel telefonic într-o ţară membră a Uniunii ca pentru un apel naţional

Comisia Europeană a votat săptămana aceasta pentru eliminarea tarifelor de roaming pentru apeluri telefonice, mesaje şi internet în Uniunea Europeană, transmite Euronews. Detaliile unei astfel de iniţiative urmează să fie puse la punct iar proiectul publicat în decurs de şase săptămani iar propunerea ar putea să intre în vigoare de la 1 iulie 2014. În cazul în care propunerea Comisiei este acceptată de Parlamentul European, le va crea utilizatorilor condiţiile de a vorbi cu aceleaşi tarife că în ţara lor.
Ideea din spatele propunerii este de a încuraja consolidarea pieţei operatorilor telecom din Europa cu scopul de a atrage noi investiţii.
Comisarul european pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes, care susţine propunerea, a declarat recent: "Mă bucur că acum avem internet în întreaga Uniune Europeană, dar nu ne putem bloca jucand un joc învechit. Datele arată că cea mai mare problemă anul acesta este lipsa investiţiilor în reţele foarte rapide, şi o lipsă continuă a existenţei unei pieţe unice a operatorilor telecom. Problema este evidentă iar răspunsul nostru va fi, de asemenea, printr-o piaţă unică a operatorilor telecom". Într-un discurs susţinut în luna mai, Neelie Kroes, a afirmat, cu privire la reforma pieţei, că "aşa putem spune lumii că Europa devine digitală, aşa putem arăta alegătorilor că UE într-adevăr ascultă".
Operatorii telecom consideră însă că domeniul lor a devenit, pe nedrept, o ţintă, deşi comisarii europeni susţin că operatorii vor avea de caştigat pe termen lung în urma noii legi, beneficiind de un număr crescut de clienţi. Comisarii europeni cred că odată eliminate tarifele de roaming, piaţa unică va permite operatorilor străini să concureze pentru clienţii din alte ţări, ceea ce ar putea duce la crearea de alianţe şi fuziuni, similare cu cele din industria aeronautică.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.