Economic

Start la programul Rabla

Iulia Crețu
7 iun 2013 2753 vizualizări
în Vrancea sunt şapte colectori validaţi pentru acest program u în prima etapă, vor fi distribuite maximum 25 % din numărul total de tichete, în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene u cei care aleg să-şi cumpere maşini electrice primesc eco-bonusuri

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă închiderea sesiunii de validare a colectorilor în Programul „Rabla 2013” şi distribuirea tichetelor valorice pentru persoanele fizice. Lista operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz, care au fost validaţi în program, este publicată pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secţiunea aferentă programului. Potrivit informaţiilor oficiale, este vorba despre şapte firme: Vigadauto Garoafa, Auto Mond Focşani, Geteor Invest Com Focşani, Panjunior Garoafa, Auto Marius Focşani, Sipo Tehnokar Ţifeşti şi Remat Vrancea. „Începând de astăzi, 7 iunie 2013, Administraţia Fondului pentru Mediu va încheia protocoalele cu colectorii validaţi în Programul „Rabla 2013” şi distribuie tichetele valorice. Având în vedere numărul mare de solicitări, AFM a decis ca repartizarea tichetelor valorice pentru anul 2013, să se realizeze astfel: 17.000 de tichete pentru persoanele fizice şi 3.000 de tichete pentru persoanele juridice şi instituţiile publice. Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egală în fiecare judeţ. În Ghidul de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional este prevăzut că, în prima etapă, vor fi distribuite maximum 25 % din numărul total de tichete, în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Permiselor”, se arată într-un comunicat de presă al AFM. Oficialii transmit că sunt interzise transferul şi schimbul de tichete distribuite de către AFM între colectorii validaţi, nefiind permis nici transferul şi schimbul de tichete între punctele de lucru aparţinând aceluiaşi colector validat, fără acordul prealabil al Administraţiei Fondului pentru Mediu. „În acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei cât valora în 2012.

Eco-bonusuri pentru cumpărarea de autoturisme hibrid

Cumularea eco-tichetului cu tichetul Rabla este posibilă în cazul achiziţionării unui autovehicul electric. Cei care aleg un autoturism hibrid, prietenos cu mediul pot primi un „eco-bonus” de 500 lei. De asemenea, la cumpărarea unei astfel de maşini, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri. „Termenul în care proprietarul unui autovehicul obţine certificatele de distrugere, de radiere şi tichetul va fi de maxim 10 zile. În termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc să-şi achiziţioneze un autovehicul şi deţin un tichet valoric, îl pot depune la producătorul/dealerul auto acceptat în program, fără a depăşi termenul de 20 noiembrie 2013. Termenul de valabilitate a notei de înscriere pentru achiziţionarea unui autovehicul nou de la un producător/dealer validat este de cel mult 90 de zile lucrătoare de la emitere, fără a se depăşi însă data de 20 noiembrie 2013”, se mai arată în comunicatul de presă. Prin Programul ”Rabla” derulat anual din 2005 şi până în prezent au fost casate 459.775 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 225.869 autoturisme noi. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.