Economic

Patronii, încurajaţi financiar să angajeze tineri defavorizaţi

Sorin Tudose
15 mai 2013 1262 vizualizări
AJOFM plăteşte 75% din salariul pe care patronii îl dau tinerilor angajaţi pe o perioadă de 1-2 ani

Marginalizarea socială se defineşte prin poziţia socială periferică, de izolare a indivizilor sau grupurilor cu acces limitat la resursele economice, politice, educaţionale şi comunicaţionale ale colectivităţii. Ea se manifestă prin absenţa unui minimum de condiţii sociale de viaţă. În scopul facilitării accesului lor la un loc de muncă, statul a decis să acorde anumite faculităţi la angajare. Beneficiarii Legii 116/2002 sunt tinerii cu vârste între 16 şi 34 de ani, aflaţi în dificultate şi confruntaţi cu riscul excluderii profesionale. Aşa se face că  tinerii proveniţi din centrele de plasament şi centrele de primire a copilului sau tineri familişti se bucură de consiliere profesională, prin întocmirea unui plan individual de mediere. Totodată, se mai asigură plasarea pe un loc de muncă conform pregătirii profesionale. Nu în ultimul rand, se încheie un contract de solidaritate între beneficiar şi agenţie pe o durată de 1-2 ani. Beneficiarii trebuie să demonstreze că se încadrează în una din categoriile care sunt vizate de lege. Angajatorii de inserţie sunt subvenţionaţi de stat dacă angajează astfel de tineri defavorizaţi. Agenţia ramburseză lunar salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu net pe economie. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.