Economic

Pănceanul Ovidiu Burduşa şi-a mai deschis un mic hotel la Roma

Ziarul de Vrancea
15 mai 2013 8154 vizualizări
Tanărul investitor a primit o ofertă pentru a vinde primul hotel, iar dacă se va concretiza intenţionează să investească banii într-o altă locaţie de cazare.Astăzi, vranceanul care managerizează locaţiile de cazare din Roma este invitat la emisiunea “Romania frumoasă” de pe TVR2

Ovidiu Burduşa, vranceanul care este coproprietarul unui hotel situat centrul Romei, în celebra Piazza di Spagna, a reuşit să-şi ducă la capăt planul anunţat anul trecut, acela de a deschide o nouă locaţie hotelieră. De mai bine de o lună, Inn Spagna Room Hotel Rome are un frate mai mic, în apropiere, un „boutique hotel” cu cinci camere pe care managerul Ovidiu Burduşa şi asociatul său italian l-au numit „In Spagna Delux”. Locaţia este amenajată într-o clădire de epocă, iar o parte dintre camere au vedere către animata Piazza di Spagna. De la fereastra uneia dintre camere se văd chiar scările care duc la “Trinita dei Monti”, celebra biserică a pieţei romane, după cum spune Ovidiu. “Suntem în varf de sezon şi de cand am deschis am fost aproape plini în fiecare zi. Oferim clienţilor, pe langă condiţii de cazare de lux, şi micul dejun continental inclus în pret”, povesteşte Ovidiu, care se află în Romania cu familia, în aceste zile. Îndrăgostit de oraşul care i-a devenit “acasă” de mai mulţi ani, Ovidiu a decis ca fiecare cameră din noul hotel să poarte numele unei pieţe din Roma. “Avem camera Piazza di Spagna, Piazza del Popolo, Piazza Venezia, Piazza della Reppublica şi Piazza San Pietro... Iar în fiecare cameră oaspeţii pot admira tablouri cu respectivele pieţe, care să-i inspire să le viziteze”, mai spune Ovidiu. Acesta le promite cazare la preţuri convenabile vrancenilor amatori de călătorii culturale şi nu numai, capitala Italiei fiind o destinaţie de top pentru turismul internaţional. “Oricum, noi romanii la Roma ne simţim ca acasă, cam asta e şi impresia turiştilor romani care vin la noi”, îşi laudă Ovidiu locaţia de cazare.
 

Curajul de a înfrunta criza
 

Ziarul nostru a scris anul trecut în noiembrie despre afacerea de succes a vranceanului, după ce ziarul Gazeta Romanească din Italia i-a dedicat un amplu articol în care acesta a povestit cum a profitat de criza care a lovit economia italiană. Pentru a deschide primul hotel, Ovidiu Burduşa s-a asociat cu un italian şi au investit împreună în cote egale. În plus, Ovidiu şi-a dedicat şi tot timpul noii afaceri, iar între timp a obţinut şi o licenţă de studii în domeniu. Deschiderea celei de-a doua locaţii a avut un început interesant pentru că Ovidiu căuta să închirieze pentru familia sa un apartament apropiat de hotel. Aşa a ajuns să vadă spaţiul pe care avea să-l o transforme cu ajutorul unei echipe de muncitori romani într-o primitoare locaţie de cazare. “Aşa s-a născut Inn Spagna Deluxe, un boutique hotel i-am putea spune. Tehnic, se cheamă structură cu camere de închiriat”, precizează Ovidiu. Acesta adaugă că a decis ca această locaţie să aibă un decor mai primitor şi relaxant, care să contrasteze cu aglomeraţia oraşului.

Ofertat să vandă primul hotel
 

Chiar dacă face afaceri la Roma, Ovidiu este conectat la evenimentele din Romania şi plănuieşte să investească aici şi chiar să se implice în treburile publice, dacă i se va oferi ocazia potrivită. Prin tot ce face acolo spune că vrea să arate că romanii sunt oameni de toată isprava. “Cum vă spuneam în interviul de anul trecut, prin muncă, profesionalism şi sacrificiu putem schimba cota de piaţă a unei afaceri”, spune Ovidiu, care lucrează zi de zi în hoteluri alături de soţia sa Andreea. Acesta spune că totul s-a realizat în doi, alături de partenera sa de viaţă. “Avem o fetiţă de 1 an şi 7 luni şi astepăm şi un băieţel care se va naşte în luna Iulie. Suntem singuri la Roma şi am muncit foarte mult pentru tot ce am realizat”, ne spune Oviciu. Acesta ne-a dezvăluit chiar că a primit o ofertă aproape de nerefuzat pentru a vinde primul hotel. “Dacă s-ar concretiza, în viitorul apropiat aş vrea să deschid o altă structură de 10 camere, de data aceasta singur. Cele 10 camere vor purta denumirea primelor 10 strazi importante din oraş”, ne-a relatat Ovidiu Burduşa din planurile sale. Acesta nea dezvăluit că, după ce presa din Romania a scris despre afacerea sa, a fost abordat de oameni de afaceri interesaţi să intre pe piaţa hotelieră din Italia. În ciuda crizei, spune Ovidiu, oamenii călătoresc şi se estimează că numărul structurilor hoteliere va creşte, aşa că este loc pentru toată lumea. “Dacă esti serios, poate fi business rentabil", ne-a declarat managerul Inn Spagna Room Hotel Rome. (S. VRÎNCEANU)

 
Invitat la emisiunea „Romania frumoasă”

În această seară, de la ora 19.00, tanărul manager de hotel romanesc de la Roma este invitat la o emisiune pe TVR 2, dedicată romanilor care au reuşit în străinătate, alături de eurodeputata Ramona Mănescu. Emiunea „Romania frumoasă” este realizată în direct de Andra Gavril şi Marius Constantinescu, de luni până vineri, de la ora 19.00.

Cinci sfaturi pentru vrancenii care vor să viziteze Roma

 

Într-un nou articol pe care i l-a dedicat, jurnalista Miruna Cajvaneanu de la Gazeta Romanească i-a cerut lui Ovidiu Burduşa să facă o listă cu cinci sfaturi pentru turişti cu buget mediu care vor să viziteze Roma: „În primul rând, îi sfătuiesc să urmărească ofertele. Cererea şi oferta fixează preţul pieţei. Mai precis, să vină la Roma în low season, extra-sezon, în lunile noiembrie, decembrie ianuarie sau februarie, când preţurile sunt cele mai mici. Apoi, să urmărească sfaturile de pe site-uri precum Trip advisor, care sunt foarte utile în alegerea celui mai convenabil sejur. În al treilea rând, să fie atenţi şi la poziţionarea hotelului: poţi să te cazezi la un hotel de cinci stele dar care să fie în afara centrului istoric sau chiar în afara centurii oraşului. Atunci, se adaugă cheltuieli de transport sau chiar cu taxiul, deci o alegere care nu rentează până la urmă. Ultimul sfat sau regulă: acela de a încerca să fie obiectiv şi consecvent şi să aleagă mereu acelaşi hotel”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Adriana Savin, acum 3997 zile, 2 ore, 31 minute, 59 secunde
Felicitari! Ma bucur ca sunt romani in Italia care fac lucruri bune si de succes. La mai multe!!
iulian, acum 3997 zile, 4 ore, 25 minute, 46 secunde
bravo ovidiu,tot inainte si multa sanatate la familie.
Bula, acum 3997 zile, 15 ore, 23 minute, 13 secunde
Salut, Vino si la Focsani sa-ti faci hotel cu 5 camere din care 4 sa le dai spaga si sa ramai tot dator.
Marius Burdusa, acum 3997 zile, 17 ore, 16 minute, 28 secunde
Felicitari . Mult succes cu cel de-al 3-lea hotel...
Marian Oprisan, acum 3997 zile, 17 ore, 33 minute, 6 secunde
Salut, Felicitari si numai bine.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.