Economic

Firmele au datorii de aproape 15 milioane lei la stat

Mihai Boicu
8 mai 2013 1014 vizualizări
Restanţele societăţilor comerciale la stat se ridicau la sfarşitul primului trimestru la 14,96 milioane lei. Potrivit informaţiilor date publicităţii de Direcţia de Finanţe Publice, cele mai mari obligaţii restanţe sunt cele acumulate la bugetul de stat, unde 790 de contribuabili mici şi mijlocii aveau datorii de 9,47 milioane lei

La bugetul asigurărilor sociale de stat cei 391 de datornici înregistrau restanţe de 4,04 milioane lei. La Sănătate restanţele acumulate sunt de 1,34 milioane lei, numărul contribuabilor mici şi mijlocii cu datorii fiind de 348. La şomaj s-au înregistrat 198 de datornici, cu suma de 0,11 milioane lei. “Nu au fost publicaţi pe website-ul Ministerului Finanţelor Publice, conform Ordinului ministrului Finanţelor Publice nr. 551/2003: microîntreprinderile clasificate conform Legii nr. 346/2004, modificată; contribuabili persoane juridice pentru care a fost declanşată procedura insolvenţei, reglementată de Legea nr. 85/2006, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi contribuabili care au contestat debitele şi au exercitat căile legale de atac”, se precizează într-un comunicat de presă al Direcţiei de Finanţe. Lista firmelor cu obligaţii restanţe poate fi consultată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), www.anaf.ro. (M. BOICU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.