Economic

Regele Boschetarilor a dat lovitura în Franţa - Canalele din Gara de Nord tapetate cu tablouri

Ziarul de Vrancea
24 apr 2013 1853 vizualizări
Gruparea care s-a ocupat cu sustragerea bunurilor de la francezi a fost coordonată de un om al străzii zis Bruce Lee

Mai multe tablouri şi icoane, despre care se bănuieşte că au fost furate de o grupare coordonată de un om al străzii zis Bruce Lee, din locuinţa unor cetăţeni francezi, au fost găsite în canalele din zona Gării de Nord, potrivit unor surse apropiate anchetei. Poliţiştii bucureşteni au descins, ieri, în canalele din zona Gării de Nord din Capitală, avand informaţii că acolo sunt ascunse bunuri care ar fi fost furate dintr-o locuinţă, oamenii străzii refuzand să iasă la suprafaţă şi aruncand cu aurolac pentru a-i opri pe anchetatori. Purtătorul de cuvant al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat jurnaliştilor că au fost identificate unele bunuri susceptibile că ar fi fost furate din locuinţe. Întrebat dacă este vorba despre obiecte de patrimoniu, Niculae a negat spunand că "sunt bunuri care fac parte din patrimoniul unei persoane fizice" şi că nu a fost estimat prejudiciul. Niculae nu a putut preciza dacă, printre suspecţii care au fost ridicaţi, se află şi cel supranumit Bruce Lee sau "Regele Boschetarilor", care este bănuit că ar coordona o grupare de oameni ai străzii specializată în spargerea de locuinţe. Purtătorul de cuvant al Poliţiei Capitalei a mai declarat că nu au fost folosite substanţe iritant-lacrimogene de către poliţişti, pentru ridicarea oamenilor din canalizare. "S-a folosit forţa în mod gradual", a spus Niculae, adăugand că acţiunea a început în condiţii de normalitate, pentru ca poliţiştii să întampine apoi tot mai multă rezistenţă din partea celor anchetaţi. El a spus că mai multe persoane au fost ridicate şi conduse la secţia de poliţie, neprecizand numărul acestora. Intervenţia amplă de miercuri a anchetatorilor a fost plină de evenimente. Peste 20 de persoane care locuiesc în canalul de la Gara de Nord au ripostat violent, aruncand cu aurolac în anchetatori, iar unul dintre oamenii străzii a fost luat cu ambulanţa după ce a primit în ochi un jet de bronz. Poliţiştii au reuşit să ridice mai mulţi suspecţi, unul dintre aceştia reuşind chiar să se smulgă din mainile lor şi să fugă mai multe sute de metri în uralele şi aplauzele celorlalţi oameni ai străzii. De altfel, oamenii fără casă au sancţionat zgomotos fiecare moment în care mascaţii soseau şi băgau în dubă pe unul de-ai lor, huiduielile transformandu-se la un moment dat în scandări antiprezidenţiale, aceştia strigand "Jos Băsescu". La faţa locului au venit şi reprezentanţi ai Fundaţiei Homless, formată în mare parte din foşti oameni ai străzii, care au protestat faţă de acţiunea poliţiei, spunand că este un abuz şi că oamenii străzii ar trebui să fie ajutaţi, şi nu luaţi cu forţa şi băgaţi la închisoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
H3llfir3, acum 4010 zile, 23 ore, 30 minute, 6 secunde
Bine le-a facut...la munca nu se duc ca e ptr.tractoare vb aia.Data care vine poate domnii "mascati" le trimite o scrisoare "boschetarilor" si asteapta si un rasp.favorabil din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.