Economic

Scutire la plata impozitelor pentru investitorii de la Laminorul

Iulia Crețu
9 apr 2013 909 vizualizări
Consilierii municipali au votat acordarea unui ajutor de minimis pentru STG Steel în contul investiţiilor şi al locurilor de muncă create la platforma industrială din Sud

Consilierii locali focşăneni au fost de acord, în cadrul şedinţei ordinare a lunii trecute a Consiliului Local Focşani, să dea un ajutor de minimis pentru SC STG Steel SRL (fostul Laminorul), constand în scutirea de la plata impozitelor pe clădiri şi teren în acest an. Potrivit raportului de la mapa aleşilor, firma italiană care funcţionează în cartierul Sud este scutită de la achitarea a 244.312 lei pentru imobile şi 136.952 lei pentru teren, aferente taxelor la bugetul local datorate pe anul în curs. STG Steel motivează solicitarea de scutire la plată prin faptul că au făcut investiţii majore şi au dat un loc de muncă pentru 176 de oameni. “STG Steel a realizat o investiţie nouă constand în modernizare clădire şi linie tehnologică conform procesului verbal de punere în funcţiune din 26.11.2012 în valoare de 7.702.986 lei, adică 1.699.950 euro la cursul BNR din 26.11.2012 pentru clădirile situate în Focşani, b-dul Bucureşti 80”, după cum se arată în raportul prezentat consilierilor municipali. “Avand în vedere că au fost depuse documente care să ateste că îndeplinesc condiţiile prevăzute de HCL nr. 347 din 30.11.2010 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă în municipiul Focşani, precum şi faptul că valoarea investiţiilor este mai mare decat cea prevăzută în hotărarea menţionată mai sus, respectiv de 1,7 milioane euro faţă de nivelul prevăzut de 1 milion euro şi că a angajat un număr de 176 salariaţi, cu 126 mai mulţi decat cei prevăzuţi în HCL Focşani nr. 347/2010, propunem aprobarea scutirii de la plata impozitului pe clădiri şi impozitul pe teren pentru anul 2013 în valoare totală de 381.264 lei”, se concluzionează în hotărarea luată de aleşii municipali. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.