Economic

Geoană prevesteşte marea executare silită

Ziarul de Vrancea
7 apr 2013 1298 vizualizări
Efectul situaţiei din Cipru va conduce băncile din Romania să execute milioane de oameni

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani", că efectul situaţiei din Cipru va conduce băncile din Romania să execute milioane de oameni care au credite, el arătand că băncile trebuie să-şi asaneze portofoliile. "(...) teama mea este că la nivelul corpului politic din Romania, dacă nu ne întoarcem rapid către problemele cu adevărat dificile şi periculoase care sunt legate de economie, de locuri de muncă, de sărăcia care creşte, de volumul imens de oameni care în 2013 vor fi executaţi fără milă de bănci, pentru că efectul situaţiei din Cipru va conduce băncile din Romania să execute - ceea ce pană acuma nu s-a întamplat - milioane şi milioane de oameni care au credite la bănci", a spus Geoană. Moderatorul a intervenit şi, apreciind că afirmaţia făcută de Geoană este una destul de gravă, l-a întrebat pe acesta de ce băncile îi vor executa pe cetăţeni. "Pentru că, pur şi simplu, trebuie să-şi asaneze portofoliile, pentru că au credite neperformate şi pentru că tot ce înseamnă reglementare europeană în acest moment, inclusiv ce înseamnă impactul Ciprului, va îndemna băncile mamă să meargă către o formă de clarificare a portofoliilor, inclusiv în Romania", a răspuns Geoană. Întrebat de moderator dacă vrea să spună că aceia care au întarzieri la plată nu vor mai primi reeşalonări, sau cei care pană acum primeau reeşalonări urmează a fi acum scoşi afară din casă, Geoană a precizat: "Eu sunt convins că impactul crizei din Cipru asupra sistemului bancar european va conduce băncile europene, inclusiv cele care au reprezentanţe şi sucursale în Romanie, să se uite mult mai atent la modul în care îşi gestionează activele şi portofoliile şi în mod inevitabil vor fi chemaţi să-şi asanaze aceste portofolii".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.