Economic

Concurent surpriză la privatizarea Poştei Romane

Ziarul de Vrancea
22 mar 2013 948 vizualizări
SIF Banat-Crişana (SIF1) vrea să participe la privatizarea Poştei Romane, într-un consorţiu alături de alţi ofertanţi, iar dacă va caştiga licitaţia intenţionează să listeze compania la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

"Intenția SIF Banat-Crișana de a participa la privatizarea Poștei Romane se fundamentează pe oportunitatea de a investi într-un lider pe piața serviciilor poștale din Romania, cu mare potențial de creștere pe noi segmente (...) Avand în vedere limitările de angajament ale SIF Banat-Crișana pe acest emitent, cea mai probabilă variantă de a aborda acest proiect este constituirea unui consorțiu, în care se dorește ca SIF Banat-Crișana să aibă calitatea de leading partner. În eventualitatea în care se va realiza preluarea societății, SIF Banat-Crișana intenționează să propună partenerilor, precum și celorlalți acționari (statul roman și Fondul Proprietatea) listarea ulterioară a societății la BVB", se arată într-un program de activitate propus de conducerea SIF Banat-Crişana acţionarilor şi semnat de preşedintele CA şi directorul general, Dragoş George Bîlteanu. Participarea SIF Banat-Crişana la privatizarea Poştei este argumentată cu avantajele competitive şi potenţialul semnificativ de creştere pe care compania le are. Privatizarea Poştei Romane va fi realizată prin majorare de capital social cu aport de privat în numerar, astfel încat noul sau noii investitori să deţină 51% din acţiunile companiei. Ofertele pentru privatizarea Poştei Romane vor fi deschise la 11 aprilie, investitorii interesaţi urmand să facă dovada că dispun de resurse financiare pentru un aport de capital în numerar de minim 150 milioane de euro. La privatizare pot participa doar firme, individual sau în consorţiu, care îndeplinesc mai multe criterii de precalificare. Procesul de selecţie a investitorului se realizează prin metoda licitaţiei cu ofertă în plic, combinată cu metoda licitaţiei cu strigare, precedată de negocieri desfăşurate pe bază de oferte preliminare şi neangajante depuse de potenţialii investitori. Fondul Proprietatea deţine 25% din acţiunile Poştei. Pentru etapa a doua a procesului de selecţie, ofertanţii precalificaţi vor depune dovada achitării taxei de participare în cuantum de 5.000 de euro, documentele de participare, precum şi instrucţiunile comunicate ulterior ofertanţilor precalificaţi şi ofertele finale ferme. Ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, declara în luna februarie că peste 10 investitori s-au arătat interesaţi de privatizarea Poştei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.