Economic

Cum se face plata timbrului de mediu pentru maşini

Mihai Boicu
20 mar 2013 1607 vizualizări
Pentru calculul taxei de timbru, persoanele fizice şi juridice trebuie să prezinte la Direcţia de Finanţe cererea privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu.

În cazul autovehiculelor achiziţionate în leasing se stabileşte un formular special, care se depune în format electronic, însoţit de formularul editat. Solicitanţii trebuie să prezinte cartea de identitate a vehiculului, în copie şi original, documentele care atestă dobandirea dreptului de proprietate, în copie şi original. Pentru autovehiculele second hand achiziţionate din străinătate, cumpărătorii trebuie să prezinte un document din care să rezulte data primei înmatriculări şi, după caz, declaraţia pe propria răspundere, rezultatul expertizei tehnice efecutate de Registrul Auto Roman sau rezultatul evaluării individuale efectuate, în copie şi original. “În cazul autovehiculelor care fac obiectul contractelor de leasing, în locul cărţii de identitate a vehiculului va fi prezentat un document care să conţină elementele necesare calculului timbrului de către organul fiscal, al cărui model a fost stabilit în Ordinul preşedintelui ANAF nr. 296/2013 (Anexa nr. 3)”, spun reprezentanţii Direcţiei de Finanţe Vrancea, într-un comunicat de presă. Decizia privind valoarea timbrului de mediu se emite în cel mult două zile, iar pentru maşinile achiziţionate în leasing în cel mult cinci zile. Plata taxei se face la trezoreria organului fiscal de care aparţine contribuabilul, prin virament sau numerar, în contul 51.16.10.09 “Disponibil din timbrul de mediu pentru autovehicule”, codificat cu codul de identificare fiscală a contribuabililor persoane fizice sau juridice. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.