Economic

Cad primele capete în scandalul laptelui

Ziarul de Vrancea
13 mar 2013 1301 vizualizări
noul şef al ANSVSA va fi preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Viorel Andronie

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor (ANSVSA) va avea o altă conducere, a anunţat premierul Victor Ponta. "Urmăresc cu foate mare preocupare- şi ministrul Agriculturii, de asemenea - toate semnalele pe care le primim referitoare la siguranţa alimentară, la procedurile sanitar-veterinare. Cred că este un domeniul extrem de important şi sensibil. Pe de-o parte, în ultima lună şi jumătate, ANSVSA, declanşand controale, a călcat pe un muşuroi extrem de mare de interese şi de nereguli, şi e bine că se constată şi se iau măsuri şi voi susţine în totalitate cele mai radicale măsuri împotriva celor care nu respectă standardele. Pe de altă parte, riscăm să cădem într-o panică naţională şi europeană şi să constatăm că nimic nu mai putem să mai consumăm. E vorba de mesajul dat către populaţie şi interesul nostru economic legat de producători. Au scăpat anul trecut de secetă, iar anul acesta este panica descoperirilor. Din acest motiv, am avut o discuţie cu ministrul Agriculturii, cu preşedintele ANSVSA, şi vom lua astăzi măsuri de reorganizare a conducerii ANSVSA", a spus Ponta, în şedinţa de guvern. La scurt timp după această declaraţie Mihai Turcanu, ce era sprijinit de PNL, a demisionat din funcţie. Ulterior a apărut informaţia potrivit căreia preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Viorel Andronie, va fi numit preşedinte al ANSVSA, au declarat surse din Ministerul Agriculturii. Andronie este conferenţiar universitar doctor şi preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari. Premierul a mai apreciat că prin aceste măsuri va fi asigurată o comunicare mai bună şi eficientă, precum şi proceduri mai clare. "O să avem o altă conducere la ANSVSA", a adăugat Ponta, arătand că este important să se arate că există un sistem care funcţionează perfect. Reprezentanţi ai agcicultorilor şi industriei alimentare l-au criticat pe şeful ANSVSA pentru "lipsă de profesionalism", după scandalul laptelui infestat. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că nu poate aprecia competenţa pentru funcţia de şef al ANSVSA a lui Mihai ţurcanu, însă a admis că în cazul acestuia a fost o problemă de comunicare, important fiind să fie date asigurările necesare pentru consumatori în scandalul laptelui. El a răspuns astfel întrebat de jurnalişti dacă are în vedere demiterea şefului ANSVSA.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
sonia, acum 4032 zile, 3 ore, 39 minute, 2 secunde
numai minciuni scrieti urmariti stirile nationala a fost numit interinar vicepresedintele PSD Manastireanu inca de aseara rusine
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.