Economic

Asigurarea de sănătate, o necunoscută pentru romani

Ziarul de Vrancea
13 mar 2013 1946 vizualizări
peste 80% dintre romani ştiu foarte puţin despre avantajele asigurării obligatorii de sănătate

Mai mult de 80% dintre romani ştiu foarte puţin despre avantajele asigurării obligatorii de sănătate, iar peste 30% nu ştiu cat plătesc pentru acest tip de asigurare, potrivit unui studiu realizat de firma Exact Cercetare şi Consultanţă în colaborare cu Link Resource. Rezultatele demonstrează că romanii au foarte puţine informaţii referitoare la asigurarea de sănătate obligatorie şi beneficiile acesteia, se arată într-un comunicat al companiei de asigurări private de sănătate MediHelp International, care a analizat datele studiului. Întrebaţi dacă ştiu cat plătesc lunar pentru acest serviciu, 38% dintre romani au răspuns negativ, în timp ce 62% dintre respondenţi au ştiut valoarea exactă. În ceea ce priveşte drepturile, doar 18% îşi cunosc exact beneficiile, în timp ce 82% ştiu foarte puțin, sau chiar deloc, avantajele pe care le oferă asigurarea obligatorie de sănătate. "Cred că aceste cifre sunt alarmante, deoarece romanii ar trebui să ştie exact ce primesc pentru sumele pe care le plătesc lunar. Această situaţie este determinată pe de o parte de lipsa de interes a populaţiei şi pe de altă parte de lipsa de informaţie. Această situaţie nu va apărea niciodată însă cu o asigurare privată de sănătate. În acest caz toate beneficiile şi avantajele sunt exprimate foarte clar şi fiecare persoană ştie exact pentru ce anume cheltuieşte", a declarat, într-un comunicat, preşedinte MediHelp International, Zahal Levy. Studiul a fost realizat online, la începutul anului, pe un eşantion de 3.268 de persoane cu varste cuprinse între 20 şi 60 de ani, care trăiesc în mediul urban. Furnizorul de asigurări private de sănătate MediHelp International este prezent pe piaţa din Romania din anul 1999.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.