Economic

Noua taxă auto intră în vigoare pe 15 martie

Mihai Boicu
8 mar 2013 3038 vizualizări
Direcţia de Finanţe explică cititorilor noştri cand trebuie să se plătească taxa de mediu u timbrul de mediu nu se plăteşte pentru autovehiculele hibride şi electrice şi nici pentru cele primite moştenire sau partaj

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Vrancea le aduce aminte contribuabililor că pe 15 martie intră în vigoare noua taxă auto redenumită “timbru de mediu”. Timbrul se achită în următoarele situaţie: cu ocazia înscrierii în evidenţele autorităţii competente a dobandirii dreptului de proprietare asupra unui autovehicul de către primul proprietar din Romania şi atribuirea unui certificat de înmatriculare şi a numărului de înmatriculare; la reintroducerea în parcul auto naţional a unui autovehicul în cazul în care, la momentul scoaterii din parcul auto naţional, i s-a restituit proprietarului valoarea reziduală a timbrului; cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra vehiculului rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa specială pentru autoturisme, taxa pe poluare sau taxa pe emisii populate; cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra vehicului rulat în situaţia autovehiculelor pentru care s-a dispus de către instanţe restituirea sau înmatricularea fără plata taxei speciale, taxei pe poluare sau a taxei pentru emisii poluante. Timbrul de mediu nu se plăteşte pentru autovehiculele care fac parte din categoria celor hibride şi electrice. În cazul în care pentru un autovehicul s-a plătit taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante sau timbrul de mediu şi pentru care nu s-a dispus de către instanţe restituirea acestora, iar autovehiculul este ulterior scos din parcul auto naţional, valoarea reziduală a timbrului se restituie ultimului proprietar. Timbrul nu se plăteşte pentru autovehiculele dobandite prin moştenire, în cazul în care aceasta a intervenit în intervalul de doi ani de la data deschiderii succesiunii, precum şi pentru autovehiculele dobandite prin partaj. “În cazul în care taxa specială, taxa pe poluare sau taxa pe emisiile poluante achitată este mai mare decat timbrul, calculat în lei la cursul de schimb valutar aplicabil la momentul înmatriculării sau al transcrierii dreptului de proprietate asupra unui vehicul rual, se pot restitui sumele reprezentand diferenţa de sumă plătită, numai către titularul obligaţiei”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Finanţe Publice Vrancea. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.