Economic

Doi angajatori s-au ales cu dosare penale pentru munca la negru

Ziarul de Vrancea
25 feb 2013 2205 vizualizări
Cele două societăţi comerciale activează în domeniul confecţiilor

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au dispus în această lună două plangeri penale împotriva a doi angajatori din domeniul confecţiilor textile din mediul rural, mai precis din Tamboieşti şi Bilieşti. Cele două dosare au fost înregistrate de procurorii vranceni şi se află în soluţionarea Parchetului de pe langă Tribunalul Vrancea. Potrivit noului Cod al Muncii, atunci cand administratorul unei firme este găsit că are mai mult de cinci muncitori fără forme legale, acesta nu mai este sancţionat cu o amendă contravenţională ci i se face direct plangere penală. Chiar dacă de la modificarea Codului Muncii au fost făcute mai multe plangeri penale, pană în prezent nu s-a început urmărirea penală pentru niciun angajator propus de ITM. “Într-adevăr la noi în judeţ nu s-a început urmărirea penală pentru angajatorii care au fost găsiţi avand la muncă peste cinci angajaţi la negru, aşa cum s-a întamplat în judeţe vestice precum Satu Mare, Sibiu, Cluj etc. Cu toate acestea, introducerea în Cod a acestei prevederi a adus schimbări în bine încă de la început. Angajatorii au început să se pună mai bine la punct, să îşi înregistreze oamenii respectand legislaţia în vigoare. Acest lucru s-a constatat prin creşterea importantă a numărului de contracte de muncă imediat după modificarea Codului Muncii”, ne-a spus Eliza Botezatu, inspectorul şef de la ITM Vrancea. (S. TUDOSE, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
claudiu, acum 4048 zile, 2 ore, 14 minute, 25 secunde
Ce-* frumos si lui dumnezeu ii place!Succes d-nei BOTEZATU!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.