Economic

Cultivatorii de droguri de la Boţîrlău, eliberaţi din arest

Gabriel Sava
24 feb 2013 2142 vizualizări
Aceştia aveau acasă o seră cu canabis şi ciuperci halucinogene

Cei doi tineri arestaţi în octombrie 2012 pentru consum şi trafic de droguri, într-o acţiune a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Vrancea, au fost eliberaţi din arest prin decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Galaţi.  “Admite apelurile declarate de inculpaţii Ene Cristian şi Toderaşcu Cosmin – Nicolae (…) dispune suspendarea executării pedepselor sub supraveghere pe durata termenului de încercare prev. de art. 86/2 Cod penal, respectiv pe o durată de 4 ani şi 6 luni pentru inculpatul Ene Cristian şi pe o durată 4 ani pentru inculpatul Toderaşcu Cosmin – Nicolae. (…) dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor Ene Cristian şi Toderaşcu Cosmin - Nicolae”, se arată în decizia judecătorilor. Cristian Ene, 21 ani, şi Cosmin Toderaşcu, 23 ani, ambii din Focşani, au fost “săltaţi” de mascaţi în seara zilei de 2 octombrie, după ce au mers la o locuinţă din Boţarlău, unde se afla o adevărată plantaţie de cannabis ajuns la maturitate, care urma să fie recoltat. Anchetatorii au găsit în seră peste 1,2 kg de cannabis, care urma să fie prelucrat pentru consum. Ene este acuzat de faptul că a cultivat pentru consum propriu şi mai multe ciuperci halucinogene, din care obţinea substanţe pentru “vise”. Activitatea infracţională a celor doi s-a derulat, conform procurorilor, timp de circa un an. Aceştia au recunoscut că au cultivat plantele însă nu şi în vederea traficului, ci doar pentru consum propriu. Mai mult, aceştia le-au mai spus procurorilor că au comandat atat seminţele cat şi echipamentele pentru creşterea plantelor de pe internet. Tribunalul Vrancea i-a condamnat pe cei doi la pedepse cu suspendare, respectiv un an şi jumătate pentru Ene şi la un an, în cazul lui Toderaşcu. Sentinţa nu este însă definitivă, putand fi contestată cu recurs. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.