Economic

Ce căuta hoţul în toaletă?

Ziarul de Vrancea
19 feb 2013 839 vizualizări
Procurorii sud-africani îl acuză pe atletul paralimpic Oscar Pistorius de crimă cu premeditare, iar apărarea susţine varianta unei confuzii

Parchetul l-a acuzat pe campionul paralimpic Oscar Pistorius că a ucis-o cu premeditare pe prietena sa, fotomodelul Reeva Steenkamp, în timp ce avocatul apărării a susţinut, în faţa judecătorului, că sportivul a împuşcat-o pe femeie din greşeală. "Victima a fost împuşcată de trei ori în timp ce era în baie, iar uşa toaletei a fost distrusă din exterior. Credem că uşa era închisă cu cheia", a declarat procurorul Gerrie Nel, subliniind că acuzatul nu a prezentat anchetatorilor versiunea sa. În locuinţa sportivului nu erau decat două persoane în momentul comiterii crimei, a adăugat el. "Şi-a pus protezele, a mers şapte metri şi a tras. A împuşcat o femeie inocentă, neînarmată. A tras de patru ori. Acuzatul i-a spus surorii lui că a crezut că era un hoţ. De ce s-ar închide un hoţ în toaletă?", a continuat procurorul.
Barry Roux, avocatul lui Pistorius, a susţinut în faţa judecătorului că nu a fost vorba de o crimă, menţionand "cazuri similare în care soţul a tras asupra soţiei din greşeală, crezand că este un intrus". Avocatul a solicitat eliberarea pe cauţiune a clientului său, ţinand cont că acuzatul nu a mai fost condamnat anterior şi nici nu este implicat în alt caz în afara celui prezent.
Atletul Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, după ce a împuşcat-o mortal pe aceasta, în noaptea de miercuri spre joi. Femeia ucisă în locuinţa atletului este Reeva Steenkamp, în varstă de 30 de ani, un fost fotomodel sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud. Poliţia a precizat că victima a fost atinsă la cap şi la braţ de gloanţe şi a decedat pe loc. În locuinţa sportivului a fost găsită arma crimei, un pistol cu calibrul 9 mm, înregistrat pe numele lui Pistorius.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.