Economic

Cum îţi plăteşti factura cu numerar în doar 45 de secunde?

Ziarul de Vrancea
10 feb 2013 1592 vizualizări
Peste 90% dintre români preferă achitarea facturilor cu numerar, se arată într-o cercetare Daedalus Millward Brown publicată pe site-ul No-cash. Cu toate acestea, doar jumătate dintre ei aleg plata tradiţională, la ghişeu. Prin urmare, deşi românii nu sunt încă dispuşi să renunţe la numerar pentru plăţile online sau cu cardul, din ce în ce mai mulţi dintre ei folosesc alternative moderne de plată cu numerar care să îi salveze de drumurile şi coada la ghişeu. Care ar fi acestea şi cât de simplu sau complicat este să le folosim?


    Pentru cei interesaţi, un astfel de serviciu este accesibil de curând prin "Expresul de Plăţi" de la Bancpost. Este vorba despre un automat de plăţi, disponibil în orice unitate a băncii, care permite achitarea facturilor cu numerar în doar 45 de secunde. Vestea bună este că "Expresul de Plăţi" poate fi utilizat de orice persoană fizica sau juridică, indiferent dacă este sau nu client al băncii.
    Totul se rezumă la 3 paşi simpli: se alege furnizorul dorit, se scanează codul de bare de pe factură sau se tastează datele şi se introduc bancnotele în fanta automatului. Ca dovadă a efectuării plăţii, la sfârşitul operaţiunii se eliberează automat o chitanţă. Mai mult, plătitorul achită strict valoarea facturii sale, fără niciun comision suplimentar.
    "Bancpost oferă posibilitatea de plată a facturilor prin canale multiple: ghişeu, bancomate, Direct Debit, Internet Banking. "Expresul de plăţi" s-a impus rapid drept canalul favorit, cu peste 35% din totalul încasărilor de facturi, deoarece este extrem de rapid, uşor de utilizat, la îndemână şi accesibil nu numai clienţilor Bancpost, ci şi publicului larg.", ne-a declarat Marian Ignat, Director Direct Banking, Bancpost.
    Din cele 260 de automate "Expresul de plăţi", circa o treime se află în zone "Deschis 24 de ore", venind în sprijinul persoanelor cu un program încărcat, care nu se pot încadra în orarul standard al unităţilor. Un utilizator poate plăti, într-un singur loc, oricâte facturi, indiferent dacă acesta este sau nu titularul contractului de utilităţi. "Expresul de plăţi" Bancpost permite plata facturilor către furnizori precum Romtelecom, ENEL Energie, ENEL Muntenia, Vodafone, RCS&RDS, GDF Suez, Oriflame şi Orange.


"Expresul de Plăţi" Bancpost sau Plata facturii în 2 timpi şi 3 mişcări:
    1. se alege furnizorul dorit
    2. se scanează codul de bare de pe factură sau se tasteaza datele
    3. se introduc bancnotele in automat (toate bancnotele sunt acceptate).
Comision zero. Accesibil nu numai clienţilor Bancpost, ci şi publicului larg, în orice unitate a băncii.
(Robert Istrate)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.