Economic

Microîntreprinderile sunt impozitate cu 3% din venituri

Mihai Boicu
5 feb 2013 1992 vizualizări
impozitul se plăteşte chiar dacă societăţile înregistrează pierderi

Microîntreprinderile au un alt regim de impozitare de la începutul acestei luni. Potrivit OG 8/2013, acestea vor impozita cu 3% din veniturile realizate. Sunt considerate microîntreprinderi persoanele juridice care au realizat o cifră de afaceri de pană la 65.000 de euro, în loc de 100.000 de euro, indiferent de numărul de salariaţi. Pană acum, condiţia era să aibă între 1 şi 9 angajaţi. “Impozitul pe veniturile microîntreprinderile de 3% asupra veniturilor impozabile realizate devine obligatoriu pentru societăţile care întrunesc condiţiile prevăzute, nemafiiind opţional ca pană acum, chiar dacă nu au mai fost înregistrate ca microîntreprinderi (s-a eliminat prevederea conform căreia o societate nu mai poate aplica impozitul pe venitul micro, dacă a mai fost plătitoare a acestui timp de impozit înainte de a deveni plătitoare de impozit pe profit)”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Finanţe. Partea proastă a acestei modalităţi de impozitare este faptul că vor plăti impozit şi firmele care înregistrează pierderi, ceea ce le agrava situaţia economică. Din acest punct de vedere, impozitul pe venit se aseamănă cu impozitul minim introdus de Guvernul Boc în anul 2009, care a falimentat foarte multe firme. Agenţii economici care întrunesc condiţiile prevăzute de OG 8/2012 privind impozitarea microîntreprinderilor sunt obligate să-şi modifice vectorul fiscal pană la 25 martie şi să-şi depună declaraţia de impozit pe profit pentru perioada 1 – 31 ianuarie 2013. (M. BOICU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.