Economic

Licitaţie centralizată a medicamentelor pentru pacienţii seropozitivi

Raluca Manolache
15 ian 2013 747 vizualizări
Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a solicitat Ministerului Sănătăţii continuarea demersurilor în vederea realizării achiziţiei centralizate a tratamentului pentru pacienţii seropozitivi şi continuarea distribuirii acestora în circuit închis, prin farmaciile spitalelor de boli infecţioase.

“Am ţinut să facem aceste precizări întrucât în ultima vreme, o organizaţie care nu are nicio legătură cu pacienţii infectaţi cu HIV a inclus această categorie de pacienţi într-o listă de pacienţi cronici care ar solicita distribuirea tratamentului în circuit deschis. Sperăm ca Ministerul Sănătăţii să continue acest demers pentru realizarea achiziţiei centralizate în cazul pacienţilor seropozitivi, pentru care s-au făcut paşi importanţi în ultimul timp de către acelaşi Minister. S-ar reuşi astfel ca accesul la tratamentul necesar pacienţilor noştri să nu mai sufere discontinuităţi, de care ne-am lovit mult în anii anteriori”, a declarat Iulian Petre, director executiv UNOPA. La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani vin periodic în jur de 140 de bolnavi care suferă de afecţiuni asociate HIV/SIDA şi au nevoie de tratament lunar pentru a supravieţui. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.