Economic

Turiştii austrieci au cheltuit în Romania peste 52 milioane euro

Ziarul de Vrancea
13 ian 2013 640 vizualizări
Anul trecut au vizitat Romania peste 218.000 de turişti austrieci

Anul trecut au vizitat Romania peste 218.000 de turişti austrieci, în creştere cu aproape 14% faţă de anul precedent, iar cheltuielile acestora au fost estimate la 52 milioane de euro, a declarat Simion Giurcă, directorul Biroului de Promovare Turistică al Romaniei în Austria. Pană la finele lunii noiembrie 2012 Romania a fost vizitată de aproximativ 200.000 de austrieci, în creştere cu 13,7% faţă de perioada similară a anului 2011, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. "Pe baza estimărilor pentru luna decembrie 2012, se aşteaptă ca pană la finele anului 2012 să se fi depăşit 218.000 vizitatori, ceea ce înseamnă o uşoară depăşire a celui mai bun rezultat de pană acum, înregistrat în 2007, cand au venit în Romania 217.965 de austrieci", a spus Giurcă. Cheltuielile austriecilor în Romania au crescut de asemenea în primele trei trimestre ale anului trecut, cu 15,8%, ajungand la 44 milioane de euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a Austriei.  "În această sumă nu sunt incluse cheltuielile de transport. Conform estimărilor, pană la finele anului volumul încasărilor va depăşi 52 de milioane de euro. Romania a profitat în 2012 de un raport bun de schimb euro-leu şi de nivelul mai scăzut al preţurilor, îndeosebi la serviciile de cazare", a spus Giurcă. El estimează că trendul de creştere se va menţine şi în 2013, mai ales că anul a început cu o promovare intensă. Romania este ţară parteneră a celui mai important targ de turism, "Ferien Messe 2013" din Viena, manifestare care s-a desfăşurat în perioada 10-13 ianuarie. "Interesul pentru destinaţia Romania a fost, conform părerilor expozanţilor, peste nivelul anilor trecuţi", a mai spus Giurcă. Austriecii sunt interesaţi în Romania de circuite culturale, călătorii în natură, programe de turism urban şi croaziere pe Dunare pană în Delta Dunării.










În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.