Economic

Abrambureală cu taxele şi impozitele focşănenilor

Iulia Crețu
7 ian 2013 1104 vizualizări
Primarul Decebal Bacinschi a minţit cand a anunţat că taxele şi impozitele la Focşani nu vor creşte u ghişeele au fost închise pe 3 şi 4 ianuarie pentru ca de azi să se aplice indexarea cu 16,05% dictată de Guvernul Ponta

De astăzi se deschid ghişeele Primăriei Focşani de la Serviciul de Taxe şi Impozite. Aşa că, dacă aveţi încă bani prin buzunare după sărbătorile de iarnă, vă puteţi achita de dările către bugetul local. Focşănenii trebuie să ştie că taxele şi impozitele pe clădiri şi autoturisme au fost majorate, chiar dacă oficial, autorităţile locale PSD se bat cu pumnul în piept că au rămas la nivelul celor de anul trecut. Asta pentru că Guvernul Ponta a emis, în 27 decembrie 2012, HG nr. 1309 care indexează, obligatoriu, cu 16 la sută, toate taxele şi impozitele locale, hotărârea fiind publicată o zi mai târziu în Monitorul Oficial. La finalul şedinţei, vicepremierul Liviu Dragnea declara că, pe 4 ianuarie 2013, Guvernul va modifica prin ordonanţă Codul Fiscal şi va introduce un articol care să dea posibilitatea autorităţilor locale să aplice sau nu indexarea. Ceea ce nu s-a întamplat. Tocmai din acest motiv, ghişeele Primăriei Focşani nu au funcţionat pe 3 şi 4 ianuarie, pentru că atunci ar fi însemnat ca focşănenii care s-ar fi dus să plătească, ar fi achitat mai puţin decat cei care merg, de exemplu, de astăzi să-şi plătească taxele. Abrambureala de la taxe şi impozite nu a fost explicată de oficialii locali focşăneni, dar a fost taxată de unii cetăţeni care au încercat săptămana trecută să plătească dările şi nu au putut, funcţionarii lui Decebal Bacinschi arătandu-le uşa. În schimb, la Cluj, primarul Emil Boc a anunţat că în această săptămană nu se încasează banii contribuabililor pană nu se reglementează situaţia. În cazul în care Guvernul nu va modifica Codul Fiscal, se va ajunge la situaţia de a fi convocat Consiliul Local Focşani pentru o şedinţă în care taxele şi impozitele să fie indexate cu 16 procente, cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.