Economic

Grup Feroviar Roman vrea compania de marfă din Bulgaria

Ziarul de Vrancea
27 dec 2012 974 vizualizări
Şapte investitori sunt interesaţi de preluarea diviziei de marfă a companiei feroviare de stat din Bulgaria, BDZ, printre care compania rusă de stat RZD şi Grup Feroviar Roman, potrivit Novinite.com. Grup Feroviar Roman deţine 89,57% şi din Remar Paşcani.

Directorul executiv al PPCA, agenţia de privatizare din Bulgaria, a declarat pentru cotidianul Standard, preluat de Novinite, că documentaţia pentru licitaţie a fost deja cumpărată de şase investitori, RZD fiind de asemenea interesată de achiziţie. Cinci dintre investitorii care au cumpărat documentaţia sunt reprezentaţi de firme de consultanţă sau case de avocatură, cu excepţia Bulgarian Railway Company (BRC), controlată de Grup Feroviar Roman. Oficialul PPCA a precizat că grupul rus a solicitat o prelungire a termenului pană la care pot fi depuse oferte deoarece sărbătorile de iarnă au întarziat pregătirea documentelor necesare. Cotidianul rus de business Kommersant scrie în ediţia de marţi că RZD vrea să-şi facă loc pe piaţa europeană de transporturi feroviare de marfă. Agenţia de privatizare din Bulgaria a relansat în noiembrie procedura de licitaţie pentru divizia de marfă a BDZ, după ce prima încercare de vanzare a eşuat. La cea de-a doua licitaţie pot participa numai investitori strategici şi din sectorul financiar. Divizia de marfă este singura aripă profitabulă a BDZ, iar banii obţinuţi din privatizare vor fi utilizaţi pentru acoperirea datoriilor şi revigorarea secţiunii care se ocupă de transportul pasagerilor. Novinite a scris în luna februarie că Grup Feroviar Roman a fost descalificat de la prima licitaţie pentru divizia de marfă a BDZ după introducerea în condiţiile de calificare a unei prevederi privind o cifră minimă de afaceri. O companie din Turcia a fost exclusă din acelaşi motiv. GFR este al doilea mare operator de transporturi feroviare de marfă din Romania, după compania de stat CFR Marfă, şi a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 761 milioane de lei (circa 180 milioane euro).Grup Feroviar Roman face parte din grupul Grampet, deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.