Economic

Numărul şomerilor a ajuns pană la 688.000 persoane

Ziarul de Vrancea
21 dec 2012 557 vizualizări
Rata şomajului a atins nivelul cel mai ridicat (22,7%) în randul tinerilor de pană în 24 ani

Rata şomajului s-a plasat în trimestrul al treilea la 6,8%, în scădere atat faţă de trimestrul anterior, cu 0,1 puncte, cat şi comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cand indicatorul a fost de 7,2%, numărul şomerilor reducandu-se la 688.000, potrivit datelor anunţate ieri de INS. "Pe sexe, ecartul dintre cele două rate ale şomajului a fost de 0,9 puncte procentuale (7,2% pentru bărbaţi faţă de 6,3% pentru femei), iar pe medii rezidenţiale, de 3,6 puncte procentuale (8,4% pentru mediul urban, faţă de 4,8% pentru mediul rural). Rata şomajului a atins nivelul cel mai ridicat (22,7%) în randul tinerilor (15-24 ani)", se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS). Rata de ocupare a populaţiei în varstă de muncă (15-64 ani) a fost de 60,8% în intervalul analizat. Rata de ocupare a populaţiei în varstă de 20-64 ani a fost de 65%, la o distanţă de 5 puncte procentuale faţă de ţinta naţională de 70% stabilită în contextul Strategiei Europa 2020. În trimestrul al treilea populaţia activă a Romaniei era de 10,145 milioane persoane, din care 9,457 milioane erau ocupate şi 688.000 persoane erau şomeri.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.