Economic

S-a publicat Registrul persoanelor cu TVA la încasare

Mihai Boicu
19 dec 2012 1929 vizualizări
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe site-ul instituţiei ”Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare”, care conţine atat pesoanele impozabile care au depus notificările prevăzute de lege, cat şi persoanele impozabile selectate de organele fiscale în vederea înregistrării din oficiu în registru

Forma finală a registrului, care va fi valabilă începand cu 1 ianuarie 2013, va fi publicată pe site-ul ANAF pe 28 decembrie. ”Avand în vedere importanţa informaţiilor înscrise în ”Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare”, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA sunt rugate să semnaleze eventualele erori constatate în registrul provizoriu, organele fiscale în căror evidenţă sunt înregistrate în scopuri de TVA, astfel încat la data de 1 ianuarie 2013 registrul să cuprindă informaţii corecte şi complete privind contribuabilii care aplică sistemul TVA la încasare”, precizează oficialii ANAF într-un comunicat de presă. (M. B.)

Formulare actualizate pentru taxele cu autoimpunere sau reţinere la sursă

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis Ordinul 1950/2012 prin care a fost aprobat modelul şi conţinutul formularelor utilizate pentru declararea impozitelor şi taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă. De asemenea, s-au aprobat şi instrucţiunile de completare a declaraţiilor: “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” (formular 100), “Declaraţie privind impozitul pe profit” (formularul 101), “Declaraţie privind distribuirea între asociaţi a veniturilor şi cheltuielilor” (formular 104), “Decont privind accizele” (formular 120) şi “Decont privind impozitul la ţiţeiul din producţia internă (formular 130). Primele trei formulare se utilizează pentru declararea şi impozitelor datorate începand cu 1 ianuarie 2013, pentru definitivarea impozitului pe profit anual datorat pentru 2012, din activităţile desfăşurate în asociere de către contribuabilii prevăzuţi la art. 13 lit. c) şi e) din Legea 571/2033, precum şi pentru declararea redevenţelor rezultate din contractele de concesiune, arendă şi alte contracte de explotarea eficientă a terenurilor cu destinaţie agricolă datorate începand cu trimestrul IV 2012. Formularele 101, 120 şi 130 se utilizează începand cu declararea obligaţiilor anuale aferente anului fiscal 2012. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.