Economic

IMM-urile vor taxe mai mici şi birocraţie mai puţină

Mihai Boicu
19 dec 2012 798 vizualizări
Pe lista celor 15 “priorităţi majore” ale Intreprinderilor Mici şi Mijlocii se află reducerea TVA şi controale fără abuzuri Întreprinderile mici şi mijlocii din Vrancea vor să plătească mai puţini bani la stat şi să fie controlate mai rar

Lista de doleanţe ale micilor agenţi economici a fost prezentată ieri la Prefectură de către Ion Roman, preşedintele Patronatului Intreprinderilor Mici şi Mijlocii. Pe lista celor 15 “priorităţi majore” se află reducerea TVA la 19%, reducerea cheltuielilor pentru asigurările de sănătate cu 25%, deductibilitatea totală a cheltuielilor cu investiţiile, controale fără abuzuri, statul să-şi plătească datoriile în 30 de zile, deductibilitatea totală aTVA la cheltuielile cu combustibilul, precum şi înfiinţarea de comisii de dialog social în toate oraşele. “Din punctul meu de vedere ar trebui intenstificate controalele şi mărite amenzile, ca să iasă la suprafaţă economia subterană”, a spus Emil Răvoiu, preşedintele filialei locale de la Cartel Alfa. Eugen Ciorici, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, a spus că multe din propuneri, dacă s-ar transpune în realitate, atunci s-ar reduce veniturile bugetare. În aceea ce priveşte deductibilitatea TVA la combustibil, directorul Eugen Ciorici a afirmat că este posibilă adoptarea unei asemenea măsuri. La randul său, prefectul Cătălin Kanty Popescu a atras atenţia că nu există legislaţie pentru înfiinţarea unor comisii de dialog social la nivelul oraşelor. Cu toate acestea, prefectul a spus că se va adresa primăriilor de municipii şi oraşe pentru ca anul viitor să includă pe ordinea de zi a şedinţelor consiliilor locale şi punct la care să se discute despre economia locală şi la care să fie invitaţi agenţii economici locali. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.