Economic

Berlusconi: Italia ar putea fi forţată să renunţe la euro

Ziarul de Vrancea
19 dec 2012 707 vizualizări
Italia ar putea fi forţată să părăsească zona euro în cazul în care Banca Centrală Europeană (BCE) nu primeşte mai multe puteri pentru putea asigura ţărilor cu probleme financiare din uniunea monetară costuri mai reduse de finanţare, a declarat fostul premier italian Silvio Berlusconi.

Fostul premier, care a anunţat recent că va conduce din nou formaţiunea politică PDL în alegerile legislative, programate în februarie, a afirmat la postul public de televiziune RAI că BCE trebuie să devină creditor de ultimă instanţă pentru uniunea monetară, potrivit CNBC. "Dacă Germania nu acceptă ca BCE să fie o bancă centrală reală, dacă dobanzile nu coboară, vom fi obligaţi să părăsim euro şi să revenim la vechea monedă pentru a fi competitivi", a spus Berlusconi. Magnatul media, de 76 de ani, a avut remarci similare în trecut referitoare la posibilitatea ca Italia, sau chiar Germania, să părăsească euro, dar le-a rectificat cel puţin parţial ulterior. Fostul premier se află deja în campanie susţinută pentru alegeri. Berlusconi a fost nevoit să demisioneze în noiembrie anul trecut, după ce costurile de împrumut ale Italiei au atins cel mai ridicat nivel de la intrarea ţării în zona euro.
       


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.